Programma

Demo groenbemester (zaterdag, 10.30-12.00u)

Wat: een gerichte demonstratie van het mechanisch vernietigen/inwerken van groenbemester. 11 firma’s zullen één voor één demonstreren (3 werkgangen). Het resultaat van het werk blijft gedurende het hele beursweekend zichtbaar, met de uitvoerende machines en een demofilm erbij. In het verlengde van deze opstelling zijn 20 commerciële mengsels groenbemester te zien.

Waar: Stropstraat.
Wanneer: zaterdag demonstratie 10.30-12.00u, opstelling doorlopend te bezichtigen.
Deelnemende firma’s mechanisatie: Aerts-Rapide, Beyne, Gruva Techniek met Bednar, Hilaire Van der Haeghe met Amazone, Horsch, Imants, Lemken, Maschio Gaspardo, Pöttinger, Rabe Gregoire-Besson en Steeno.
Deelnemende zaadfirma’s: AVEVE Zaden, DLF, Jorion-Philip-Seeds en Limagrain.

 

Geleide bezoeken irrigatie en fertigatie (2x/dag)

Wat: om tegemoet te komen aan de grote vraag naar informatie rond irrigatie en fertigatie wordt hierover via geleide bezoeken uitleg gegeven. Het PCG en Vlaams watercoördinator Bart Debussche zullen toelichting geven rond de wetgeving en de mogelijkheden en knelpunten hiervan.

Waar: de verzamelplaats is de stand van het PCG, die centraal gelegen is op het tuinbouwveld.
Wanneer: zaterdag en zondag, zowel in de voormiddag (11.00u) als in de namiddag (14.30u).

 

Park & Tuin - Timbersports (doorlopend)

Wat: op het terrein achter het Moriaanshoofd, vlakbij de hoofdingang, richt de organisatie een Park&Tuin-zone in, met onder meer demonstraties van gazonmaaiers en zelfs boomwerken. Je vindt er ook boomzagen, trailers en hakselaars.Spektakel gegarandeerd, want gedurende de ganse dag zullen 8 sporters van Timbersports er aan de slag gaan met bijl en kettingzaag. Onder invloed van Timbersports groeide houthakken de voorbije jaren uit tot echte topsport waarbij kracht, uithoudingsvermogen en de perfecte omgang met materiaal essentieel zijn.

Waar: Maalderijstraat, in de tuin van hotel Moriaanshoofd.
Wanneer: doorlopend.
Deelnemende firma’s: Beel, Cofabel, Firma Thomas, FS Trailers, Group Mouton, Hilaire Van der Haeghe, Induma, Stihl, Timbersports.

 

Oldtimers (doorlopend)

Wat: ook dit jaar organiseert de Werktuigendagen gedurende 2 dagen een grootse show rond oldtimers. De organisatoren pakken opnieuw uit met een gevarieerd programma: een tentoonstelling van oldtimertractoren van vóór 1975, de “Belgian Oldtimer Tractoren Award” (met als thema de 1-cilindertractoren), het “Belgisch Oldtimer Ploegkampioenschap (BOP 2017)”, demo met oldtimerhooibouwapparatuur en oldtimermaïshakselaars.

Waar: oldtimerterrein in de Kattedoornstraat.
Wanneer: doorlopend.

 

Provinciale fokveedag (zaterdag, vanaf 12.00u)

Wat: voor de 6de maal zijn de Werktuigendagen het toneel van de provinciale fokveedag. Naast de stallen van de Schoolhoeve Axelwalle zal zich een spannende strijd ontwikkelen tussen de allermooiste dieren van Oost-Vlaanderen. De zwartbonte en de roodbonte Holsteins komen samen in de ring. De prijskamp is opgesplitst in ongekalfde vaarzen, gekalfde vaarzen, jonge en volwassen koeien.

Waar: op de weide gelegen achter de standen in de Maalderijstraat, naast de dreef.
Wanneer: zaterdag vanaf 12.00u.

 

BK Bietstoten (elke dag doorlopend tot 16.00u)  

Wat: 17 firma’s organiseren samen het BK Bietstoten. Alle bezoekers kunnen proberen om een suikerbiet zo ver mogelijk te stoten. Er zijn verschillende categorieën: mannen/vrouwen onder 18 jaar, mannen/vrouwen boven 18 jaar en het beste team. De prijsuitreiking is voorzien om 17.00u. De presentatie wordt verzorgd door Mieke Verniest, Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017.

Waar: in de arena op de hoek van de Maalderijstraat en Kattedoornstraat.
Wanneer: zaterdag en zondag, doorlopend tot 16.00u.