The Ponderosa - Case IH-Steyr

Merken

 • Case IH
 • Steyr
 • Weidemann
 • Krone
 • Merlo

Nieuws: 

 • Nieuwe cabine, bedieningselementen en connectiviteit voor de tweede generatie Steyr Terrus CVT

  Met een fris ontwerp, gewijzigde vormgeving, goed doordachte bedieningslementen en een geavanceerde connectiviteitstechnologie, is er nu een nieuwe generatie Terrus CVT-tractoren die boven de STEYR-lijn uitsteken. De start van de nieuwe 250-300 pk serie kenmerkt het voortdurend streven van het merk om modellen van de hoogste kwaliteit, comfort en technologie te ontwikkelen, om de landbouwwerkzaamheden gemakkelijker, efficiënter en productiever te maken.

  Zoals bij de vorige serie, geïntroduceerd in 2015, bestaat de Terrus CVT-lijn, – gebouwd in de fabriek in St. Valentin, Oostenrijk, – uit drie modellen (250/270/300 pk nominale vermogen), allemaal aangedreven door de STEYR CVT-transmissie. Bovendien zijn vele kenmerken van de tractor uniek voor de nieuwe generatie Terrus CVT. Deze zijn onder andere de nieuwe cabine met een compleet nieuw vormgegeven interieur, inclusief een nieuwe Multicontroller III-armleuning, configureerbare bedieningselementen, Infomat 1200 touchscreenmonitor, tablet motor/transmissie-instrumenten en - voor de eerste keer - het STEYR S-Fleet-telematicasysteem met onmiddellijke tweeweg-gegevensoverdracht.

  Vormgeving gecombineerd met essentie

  Bij het betreden van het nieuwe ingangsgebied in de cabine, treffen bestuurders de belangrijke nieuwe Multicontroller III-armleuning aan. Deze bevat een opnieuw ontworpen multifunctionele Multicontroller-hendel, aanpasbare bedieningselementen inclusief ventielbediening met ledkleurindicatie – om bestuurders de mogelijkheid te bieden hun Terrus CVT overeenkomstig hun voorkeur in te stellen – en de nieuwe ISOBUS-compatibele Infomat 1200 touchscreenmonitor. De Infomat 1200 met hoge resolutie levert een overzicht van alle tractorfuncties en staat de bediening en optimalisatie van de hydraulische aftakas, de motor en transmissie toe met behulp van het touchscreen, de nieuwe encoder draai-en-druk schijf of sneltoetsen. Daarnaast kan het camerabeelden weergeven om bijvoorbeeld de werktuigen aan de achterkant of het zicht aan de voorkant op kruispunten in de gaten te houden.

  Infomat 1200 bevat niet alleen de volgende generatie S-Guide-geleidingsmanagement, maar ook nieuwe S-Fleet-telematicamogelijkheden, en elimineert daarmee de noodzaak voor handmatige/USB gegevensopname/-overdracht. De bedrijfsgegevens van de tractor en het werktuig worden direct en automatisch opgenomen en zijn toegankelijk op de pc van het landbouwbedrijf via het webportaal MySTEYR.com of de mobiele app S-Fleet op het smart device van de manager/eigenaar. Het is ook mogelijk om de locatie van de machines te zien en de prestatie-indicatoren in de gaten te houden.

  Nieuwe comfort- en bedieningsniveaus

  De geluidsniveaus zijn tot 66 decibels verlaagd, ondersteunt door premium automotive softinterieurmaterialen. De nieuwe stoelen bevatten een gekoelde, verwarmde en draaibare rugleuning, en het comfort is verder verbeterd door een nieuw rijpedaal, voor een nauwkeurige controle van kruipsnelheid op het veld tot rijden over de weg. Er is ook meer ruimte en bergruimte, inclusief een koelbox onder de stoel, groot genoeg voor een lunchbox en twee flessen van 2 liter.

  "Sinds 2015 is de Terrus CVT een groot succes voor ons in de sector van 250-300 pk," zegt Peter Friis, STEYR Head of Commercial Operations in Europa.

  "Nu hebben we een nieuwe serie die ons zelfs verder brengt op het gebied van technologie, capaciteit en mogelijkheid."

 • AGXTEND XPU: Duurzame onkruidbestrijding zonder chemicaliën

  Met de XPowerTM XPU biedt AGXTEND in samenwerking met Zasso en Case IH aan steden, gemeenten en groenbedrijven nu een nieuwe baanbrekende en efficiënte manier aan om onkruid te bestrijden zonder herbiciden.  Als een uiterst effectief alternatief voor chemische actieve stoffen maakt de XPU, die aan een trekker gehangen wordt, het nu mogelijk om ongewenste vegetatie te bestrijden dankzij het geteste XPowerTM systeem en de elektrofysische technologie.

  Twee onderdelen, één effect

  Net zoals de grotere landbouwvariant bestaat het XPU systeem uit twee onderdelen, die vooraan en achteraan de trekker gehangen worden. De eenheid aan de achterkant bevat een generator met maximaal twaalf hoogspanningstransformatoren met een output van 36kW (inclusief de power boost optie) en een elektrische schakelkast. De applicator vooraan kan zijdelings uitgeschoven worden, zodat de vegetatie naast het trekkerspoor vernietigd kan worden. Het bestaat uit twee rijen statische elektroden. De generator wekt hoogspanning op die door de planten stroomt en dan in de bodem via de applicator die vooraan in de fronthef hangt over een totale werkbreedte van 120cm.    Het circuit wordt gesloten door een tweede applicator die ofwel de planten ofwel de bodem raakt. De elektrische energie vernietigt op een systemische manier het chlorofyl alsook het water en voedingsstoffensysteem van de planten tot helemaal diep in de wortels met één behandeling, doordat de cellen en vaatbundels onherstelbaar vernietigd worden. Dit zorgt ervoor dat de planten niet meer langer leven en maakt het elektrofysische proces veel veiliger en efficiënter dan andere onkruidbestrijdingsmethodes, waar planten soms hun wortels terug dieper kunnen laten groeien.

  Voordelen

  Het gebruik van de XPU biedt vele voordelen in vergelijking met andere methoden. Doordat het werkingsprincipe systemisch is, duurt het effect even lang als bij chemische processen, maar worden deze echter volledig vervangen. Het effect is enkel licht afhankelijk van het tijdstip in het jaar of de temperatuur en er valt ook geen specifieke resistentie van de planten te verwachten. Doordat er geen interventie met de bodem is, wordt die ook beschermd tegen erosie en wordt de zaadgroei niet gestimuleerd door kiemen. Er zijn geen chemische residuen, van welke soort ook, wat een specifiek voordeel is, vooral in steden en gemeenten en het bodemleven blijft ook onaangetast.

   

Standhouder nummer: 
414
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat