PCLT

Nieuws: 

 • PCLT

  PCLT is actief in drie domeinen en staat voor praktijkgerichte opleidingen in land- en tuinbouw, in privaat en openbaar groen alsook voor een hele resem logistieke opleidingen in de (agro) industrie. Unieke troef hierbij is de overdekte praktijkhal op de Campus Zuid te Roeselare waar het ganse jaar door praktijkopleidingen kunnen gegeven worden.

 • PCLT land- en tuinbouw: van G rijbewijs over fytolicentie tot elektrische transpalet

  PCLT staat van oudsher bekend als de bakermat voor de meest geavanceerde landbouwtechniek en mechanisatie. En dat blijft zo. Maar het opleidingsaanbod is veel breder dan dat en gaat van G-rijbewijs tot het werken met een elektrische transpalet. Dat laatste is vandaag sterk aan de orde bij de groetentelers. Het opleiding G rijbewijs gebeurt sinds kort ook met een nieuwe kipwagen voorzien van de meest geavanceerde luchtremtechniek. Ook fytolicentie is uitgegroeid tot één van de meest prominente opleidingen in PCLT o.a. met een sterke inzet op het ontdekken van de wondere wereld van de biociden.

  Fytolicentie P3 versneld bekomen op 3 maand tijd tegen eindejaar? Bij PCLT kan het! De lessenreeks start kort na de werktuigendagen, nl. op 5 oktober 2021.

  PCLT staat ook voor persoonlijke begeleiding. Dit geldt vooral voor de starterscursussen A en B.

 • PCLT groen: de wereld van de accu’s voor de professionele gebruiker in privaat en openbaar groen

  Met de steeds meer zichtbare klimaatverandering komt het einde van de klassieke verbrandingsmotoren steeds meer dichterbij.  Steeds meer tuinbouwmachines werken op de modernste accu technologie. Enkele merken hebben hun gamma reeds stevig afgestemd op deze accu ontwikkeling en doen hun intrede op de professionele markt. Ook PCLT neemt het machinepark stevig onder handen waarbij de nieuwste accu-machines worden gebruikt tijdens onze opleidingen. Maar veilig gebruik blijkt ook met de nieuwe tendens een zeer essentieel element. Ook onze lesgevers en instructeurs zijn goed gewapend voor dit nieuwe tijdperk met volwaardig materiaal en bijhorende instructies en vooral met veel aandacht voor veiligheid en persoonlijke bescherming.

 • PCLT industrie: naar meer comfort en meer veiligheid

  Industrie is manifest een groeipool binnen PCLT. Heftrucks, verreikers, wielladers, graafmachines… De lijst is lang. Veilig en milieuvriendelijk werken behoren tot de essentiële opleidingen van PCLT.

 • Nieuw machinepark PCLT in de praktijkhal en op verplaatsing

  De komende weken en maanden wordt het PCLT machinepark grondig vernieuwd. Op alle vlak wordt gestreefd naar de meest recente technologische ontwikkelingen. Dit zal in de praktijkhal ook versneld tot expressie komen. Dit geldt voor de drie sectoren waarin PCLT actief is.

 • PCLT zet sterk in op online en e-learning

  De tijd dat alle opleidingen fysiek gebeurden lijkt voorbij. PCLT zet sterk in op online lesgeven maar ook e-learning wordt voor PCLT steeds meer een dagdagelijkse tool.

 • PCLT komt steeds meer naar u toe

  PCLT speelt thuis in Roeselare, maar speelt ook steeds meer op verplaatsing. Voor wie het wenst werkt PCLT op maat van uw bedrijf en komt de opleiding ook ter plaatse geven. PCLT heeft ook zijn eigen locaties in Roeselare (West-Vlaanderen), St. Niklaas (Oost Vlaanderen), Linter (Brabant) en Oudsbergen (Limburg)

Standhouder nummer: 
111
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat