Homburg Belgium


Homburg Belgium is importeur van hightech kwaliteitsmachines voor zaaibedbereiding, zaaien, planten en het gezond laten groeien van gewassen. Dit vormen de uitgangspunten waarmee wij met machines en kennisoverdracht de akker­- en tuinbouwer begeleiden op het gebied van precisielandbouw. Merken die Homburg Belgium vertegenwoordigt zijn Väderstad grondbewerkings- en zaaimachines, precisielandbouwproducten van Ag Leader, Digitroll zaaimonitoring, Garford schoffeltechniek en Bogballe strooiers. Homburg produceert in eigen beheer de Homburg Draincleaners en slimme innovatieve oplossingen onder de naam SmartSOLUTIONS. Deze worden wereldwijd geexporteerd. Verkoop verloopt via een breed dealernetwerk in Vlaanderen en Wallonië. 

Merken

 • Vaderstad
  • zaai-en grondbewerkingsmachines
 • Garford
  • schoffelmachines
 • BOGBALLE
  • kunst- en zoutstrooiers
 • Ag Leader Technology
 • Smart Solutions
 • Homburg Draincleaners

Nieuws: 

 • Oplossing voor aardappelopslag bestrijding met Homburg – Garford SpotSprayer

  De Homburg Garford Spotsprayer combineert de Garford cameratechniek met speciaal ontwikkelde SpotSpray-doppen. Hierdoor kan de Homburg Garford SpotSprayer minimaal 90% aardappelopslag doodspuiten, terwijl slechts rekening hoeft te worden gehouden met maximaal 2% gewasschade. Met een gebruik van gemiddeld 4 liter per hectare aan mengsel van water en glyfosaat is dit 50x minder dan de huidige methoden. Pootgoedtelers, akkerbouwers en loonwerkers zullen zeer verheugd zijn met deze ontwikkeling.

  90% effectief

  Vooral de combinatie van de speciaal ontwikkelde SpotSprayer spuitdop en de Garford cameratechniek maken het concept uniek. Het is namelijk belangrijk om met de grootste nauwkeurigheid alleen de aardappelopslag te raken en niet het gewas.  Op basis van bewezen Garford cameraherkenning van planten heeft Garford een KISS-machine (Keep it Smart & Simple) specifiek voor aardappelopslag in (met name) uien, peen en bieten doorontwikkeld. Door goed onderscheid te maken tussen plant en onkruid kan de Homburg Garford SpotSprayer zeer nauwkeurig het doelgewas raken met de bespuiting. Dit resulteert in een resultaat van 90% aardappelopslag die wordt doodgespoten, terwijl er slechts maximaal 2% gewasschade ontstaat.

  Minder middelgebruik

  Er zijn al verschillende technieken in ontwikkeling voor de aanpak van aardappelopslag waarbij mechanisatie, minimaal middelengebruik en een efficiënte (snelle) aanpak van onkruidbestrijding de uitgangspunten zijn. De combinatie van de meest effectieve techniek én tegelijkertijd minimale gewasschade is echter nog niet zo eenvoudig. Homburg wil aantonen dat de Homburg Garford SpotSprayer aardappelopslag uiterst doeltreffend, nauwkeurig en dus effectief kan bestrijden. De voordelen resulteren in het gebruik van minder gewasbeschermingsmiddel. Bovendien zijn er minder mensen in het veld nodig om met chemische middelen aardappelopslag handmatig dood te spuiten. Gezien de huidige wet- en regelgeving past deze oplossing zeker in een duurzamer beleid met een positieve weerslag op het milieu en de omgeving.

  In het kort

  • De unieke combinatie van de Garford cameratechniek en speciaal ontwikkelde SpotSpray-doppen, waaraan Homburg heeft weten vorm te geven in de Homburg Garford SpotSprayer.
  • 90% effectiviteit bij het doodspuiten van aardappelopslag met maximaal 2% gewasschade
  • Minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddel; 50x minder dan conventioneel.

   

 • Nieuwe Bogballe Calibrator Totz zeer geschikt voor precisielandbouw

  Met de Calibrator Totz laat Bogballe zien dat precisielandbouw ook hun specialiteit is.

  De Totz computer is gericht op landbouwers die alle disciplines binnen precisielandbouw willen gebruiken. Volautomatische calibratie, sectiecontrole via GPS en gebruik van applicatiekaarten zijn daarom voor de hand liggende functies in het pakket. Volgens Bogballe kan met deze nieuwe computer nog beter worden gestrooid om het gewas te optimaliseren.

  Volledig automatische kalibratie

  De volautomatische hoeveelheid kalibratiefunctie verzekert dat de gewenste hoeveelheid welke in het veld moet worden verstrooid, ook daadwerkelijk wordt verstrooid. Voorheen was een uniforme hoeveelheid over het gehele veld de eis. Tegenwoordig is het toch wat genuanceerder.

  Bij precisielandbouw zijn juist de hoeveelheden eerder ongelijk dan gelijkmatig over het veld verdeeld. Dit betekent dat er anders moet worden gedoseerd als voorheen. Een toedieningskaart of een gewassensor geeft nu aan dat de hoeveelheid kunstmest moet worden gevarieerd.

  De weegtechniek is hiervoor perfect, aangezien deze kilo’s meet en vertaald naar kg/ha. De rechter- en linkerkant van de strooier kunnen zelfs ook separaat met verschillende hoeveelheden werken, aldus Bogballe.

  Snellere respons en grotere precisie

  Met nieuwe algoritmen biedt Calibrator Totz een snellere respons en een grotere precisie tot in de hoeken van het veld. De monitorsoftware bevat nieuwe besturingsalgoritmen voor volledig automatische hoeveelheid- en sectieregeling. Het biedt een ongekende precisie en kan zo goed voldoen aan de gestelde eisen voor moderne gewasproductie.

  De voordelen zijn een nog snellere kalibratie dan voorheen. Nog beter en preciezer strooien in de geren en kopakkers in combinatie met kantstrooien. En als de strooier is uitgerust met de optionele uitrusting Section Control Dynamic kan het strooisysteem in de hoeken van het veld met piekfijn afgestemde overlapping strooien. Het geeft ook in de hoeken van het veld een meer uniform gewas.

  Geavanceerde diagnostiek controleert de strooier

  Calibrator Totz bevat een geavanceerd bewakingssysteem dat de elektronische functies van de strooier kan diagnosticeren. De diagnose wordt continu uitgevoerd, zowel bij het inschakelen van de Totz als tijdens het strooien. Als het systeem bijv. een bedieningsfout detecteert, informeert de Totz de gebruiker direct op het display. Eventuele foutcodes worden opgeslagen in het geheugen van de computer. De gebruiker kan daardoor een lijst met opgetreden fouten uitlezen. De fout kan met een volgende service tot in detail beschreven worden en maakt dus snelle -en efficiënte service mogelijk.

  Grondig testen voor lancering

  Calibrator Totz is gedurende 9 maanden voor de lancering grondig in de praktijk getest. Tegelijkertijd heeft de monitor intensieve laboratoriumtesten ondergaan met onder meer trillings-, koude- en hittebelastingstesten.

  Na een succesvolle testperiode is hij klaar om een betrouwbare partner te zijn voor het strooien van kunstmest. De eerste strooiers met Calibrator Totz zijn al geproduceerd en klaar voor levering voor seizoen 2021. Voor klanten die meer van Isobus-oplossingen houden, kan Bogballe ook dergelijke strooiers met vergelijkbare functionaliteit leveren.

   

  Meer informatie

  Homburg Belgium – stand Werktuigendagen 434

  Joren Vermeiren - Tel: 0472 942 821

  www.homburg-belgium.com

Standhouder nummer: 
434
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat