Cofabel


Cobelal BV - Cofabel is de exclusieve invoerder en verdeler voor België van land- en tuinbouwmachines van John Deere en heeft met de merken zoals Kramer een breed en compleet gamma van machines voor landbouw, tuin & park en golf en dat zowel voor de professional als voor de particulier. Zowel voor als na verkoop biedt Cofabel deskundig advies op maat van de klant. Voor onderhoud en herstellingen kunnen de klanten rekenen op een professioneel netwerk van een 30-tal servicepunten over gans België.

Merken

 • John Deere
 • Kramer
 • Kemper
 • Jensen

Nieuws: 

 • Kemper StalkBuster

  De nieuwe Kemper StalkBuster is speciaal ontworpen om de maisstoppels direct onder de maisbek van de hakselaar te verhakselen, waardoor het overwinterende leefgebied van de maisstengelboorder wordt vernietigd en het risico op fusarium in de grond wordt verminderd. Extra stoppelbewerking is dan niet meer nodig.


  De StalkBuster is geïntegreerd in het basis frame van de Kemper maisbek. Een speciale klepel breekt elke maïsstoppel voordat de wielen van de hakselaar en het transportvoertuig er overheen rijden. Als gevolg daarvan worden de stoppels niet alleen afgebroken maar ook in kleine stukken gebroken.


  De bewegende versnellingsbak zorgt voor optimale aanpassing aan de bodem voor elke afzonderlijke rij, terwijl een pneumatisch druk systeem het volgen van de grond contouren extra nauwkeurig maakt. Dit zorgt ervoor dat elke stoppel geheel tot beneden gebroken is. De klepel is gemaakt van hoog slijtvast materiaal om een lange levensduur te waarborgen.


  Het lage vernietigen van de stoppels elimineert het habitat van de maisstengelboorder larven in de stoppels en vermindert daarmee het risico op fusarium ontwikkeling. Daarnaast wordt opvolgende grondbewerking vergemakkelijkt.


  Het energieverbruik van de StalkBuster is verrassend laag. Met de directe aandrijving en de optimale bodemdruk van de individuele eenheden is er niet meer dan 4 pk per rij nodig.


  De StalkBuster vermindert de behoefte aan chemische toepassingen in gebieden welke door de maisstengelboorder getroffen zijn. Het totale economische voordeel van het gebruik van de StalkBuster wordt geschat op ongeveer € 84 per ha, ten opzichte van de beste bestaande oplossing (bijv. klepelen).

 • John Deere 8RX – Standaard trekker met 4 geïntegreerde rupsbanden

  Met de 8RX introduceert John Deere de eerste standaard trekker met vier volledig geïntegreerde rupsbanden. De 8RX is een verbeterde versie van de 8R-trekker op wielen, die opnieuw is ontworpen en geoptimaliseerd op het gebied van bodembescherming, tractie en beperkte toepassingsperiode. Met deze volledig geïntegreerde oplossing profiteert de klant van lage gronddruk met hoge productiviteit en rijcomfort.

  Innovatief karakter

  De 8RX is geoptimaliseerd als complete systeemoplossing om de nadelen van bestaande concepten te voorkomen. Het gebruik van vier rupsen verhoogt de voetafdruk tot maximaal 4,57 m², met een minimale gronddruk van 40,9 kPa. De draaicirkel is kleiner dan die van een machine op wielen en zonder de typische aard ophoging van de volledige rupsen. De nieuw ontwikkelde cabine vering in combinatie met de vering van de achterste rupsen garandeert maximaal rijcomfort. Alle belangrijke componenten waren geoptimaliseerd voor de hoge belastingen van het gebruik van de rups om maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid te garanderen.

  Bijzonderheden

  Een grote uitdaging voor akkerbouwbedrijven en loonwerkers is de bodembescherming, om een duurzaam hoog rendement te behouden. Daarom is er een toenemende vraag naar oplossingen die zo min mogelijk bodemverdichting veroorzaken, maar tegelijkertijd de veelzijdigheid en productiviteit van de machines niet beperken.

  Stand van de techniek

  Tot op heden zijn drie rupsconcepten voor standaard trekkers bekend in de landbouw: De tractor als volledige rups, standaard trekker met semi-rups concept en standaard rupstractor met achteraf gemonteerde rupsbanden. Ondanks de bekende voordelen van de rupsbanden hebben alle concepten ernstige nadelen, die het gebruik beperken. Met name in precisielandbouw is het precieze stuurgedrag en de lijnaanhechting, vooral in velden die niet vierkant zijn, een belangrijk kenmerk. Vooral machines met een semi-rups concept hebben vaak last van een verlies van stuurbevoegdheid door ongunstige gewichtsverdeling. Volle rupsen daarentegen hebben problemen bij bochten, op hellingen en in speciale bodemomstandigheden en kunnen leiden tot aarde ophogingen op de kopakker. Achteraf gemonteerde rupsbanden leiden tot beperkingen met de garantie, in snelheid, laadvermogen, wendbaarheid, rijcomfort en verhoogde slijtage als gevolg van suboptimale rupsverhoudingen.

   

Standhouder nummer: 
441
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat