Aerts-Rapide


Reeds meer dan 50 jaar ervaring in toonaangevende ploegbouw. Aerts bracht als eerste in 1983 een revolutionair variosysteem op de markt, dat nu nog steeds ongeëvenaard is. Onze ploegen staan bekend om hun lange levensduur en het uitstekend onderploegen van gewasresten. Hiermee boeken wij uitzonderlijke resultaten van zand- tot poldergrond. In 2021 introduceren wij onze eigen geïntegreerde vorenpakker. Invoerder van grondbewerkingsmachines van Religieux Frères en schoffelmachines van K.U.L.T. . Dealer voor Agrisem in Vlaanderen

Merken

 • Aerts
  • ploegen
  • geïntegreerde vorenpakker
 • Religieux Frères
  • grondbewerkingsmachines
 • Agrisem
  • grondbewerkingsmachines
  • niet-kerende grondbewerking
 • K.U.L.T.
  • schoffelmachines

Nieuws: 

 • Aerts geïntegreerde vorenpakker

  Aerts introduceert de eigen ontwikkelde vorenpakker als extra aanvulling op de variabele ploegen.

  Voornamelijk in de lichtere grondsoorten is de geïntegreerde vorenpakker een belangrijk instrument voor de landbouwer om de grond snel zaaiklaar te leggen en uitdroging te voorkomen. Het voordeel is een grote tijdswinst en een betere, gelijkmatige opkomst van de planten.

  De Aerts-vorenpakker wordt gekenmerkt door zijn robuuste bouw en eenvoudige bediening:

  • De vorenpakker is geïntegreerd in het wentelsysteem: wentelen van de ploeg en vorenpakker gaat in één beweging.
  • Geen nood aan overbodige elektronica: instellingen zijn eenvoudig hydraulisch vanop de trekker te regelen.
  • De werkbreedte volgt automatisch de ingestelde ploegbreedte.
  • Een uniform aangedrukte grond wordt bekomen door de traploos instelbare hydraulische drukregeling en de specifieke aanbouw van de drukarmen aan de draagbalk.
  • De dubbele rij ringen met een diameter van 600mm en een 45° hoek zorgen voor een ideale consolidatie zonder te diep in de losse grond te verzinken. De ringen zijn zo geplaatst dat er geen risico is op verstopping.
  • De vorenpakker kan gebruikt worden vanaf de eerste werkgang tot het afploegen van de kopakker.
  • Indien nodig is er de mogelijkheid om niet aan te drukken tijdens het ploegen zonder de vorenpakker te demonteren.

  De Aerts-vorenpakkers bestaan in uitvoeringen voor een 3-, 4- en 5-schaar en kunnen zowel opgebouwd worden op nieuwe ploegen als op de reeds bestaande Aerts-ploegen.

  Tijdens de Werktuigendagen zal een 4-schaar Aerts ploeg uitgerust met vorenpakker demonstreren.

 • Aerts Rapide: Agrisem-dealer voor Vlaanderen

  Door de vereisten van de overheid om in erosiegevoelige gebieden ploegloos te werken, zijn wij op zoek gegaan naar een sterke partner om de landbouwers te kunnen voorzien van een goed alternatief voor de ploeg. AGRISEM International is een Franse constructeur. Zij zijn leider in het ontwerp, fabricage en verkoop van werktuigen voor ploegloze grondbewerking en zaaitechnieken.

  De gepatenteerde Agrisem-tand maakt de grond los over de volledige werkbreedte door de creatie van een 'grondgolf'. Hierdoor wordt de grond gebroken zonder te mengen. Dit bevorderd zo de capillaire werking van de grond, de drainage van het regenwater en de ontwikkeling van wortelgroei van de plant. De vorm van de voet en de schuingeplaatste arm zorgen er voor dat de grond homogeen opengebroken wordt zonder het creëren van grote kluiten of versmering zoals bij sommige diepgronders het geval is.

  De Agrisem-tand is verkrijgbaar op verschillende machines:

  • CULTIPLOW: diepwoeler/erosieploeg in vaste combinatie met rol
  • COMBIPLOW: diepwoeler/erosieploeg met hefarmen en multi-inzetbaar met een rol of met een andere machine zoals rotoreg/schijveneg
  • Zowel de Cultiplow als de Combiplow zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Silver, Gold, Platinum) en hebben en werkdiepte van 15cm tot 45cm. Er is keuze uit verschillende rollen, eventueel in combinatie met de Combimulchschijven achteraan.
  • MAXIMLULCH SERIES 3: een gecombineerde machine die de functies biedt van een erosieploeg en een schijveneg. De verstelbare hoogte van de messen kan worden geregeld voor een werkdiepte van 5 tot 30 cm. Indien je de messen volledig intrekt, is er de mogelijkheid om de machine alleen als schijveneg te gebruiken. Er is een ruime keuze aan rollen voor de afwerking van de grond.

  https://agrisem.com/en/category/products/tillage/

 • Aerts Rapide: invoerder K.U.L.T. schoffelmachines

  Als Aerts Rapide geloven wij dat mechanische onkruidbestrijding een goede hulp kan zijn voor de moderne landbouwer om te voldoen aan de steeds hogere eisen van de consument en de overheid. Mechanische onkruidbestrijding biedt namelijk grote voordelen voor het milieu, zorgt voor een lagere kost aan chemische bestrijdingsmiddelen en helpt resistentieproblemen te overwinnen.

  K.U.L.T. is een Duitse ontwikkelaar en fabrikant van machines voor mechanische onkruidbestrijding. Er is een ruim gamma van eenvoudigere machines voor in teelten zoals maïs of boomkwekerijen tot ultra-precieze schoffels die kunnen gebruikt worden vanaf de opkomst van de plant zoals bijvoorbeeld in bieten-, groenten- en ruggenteelt of jonge sierplanten. Er kan gekozen worden om de machine eventueel handmatig te corrigeren of via verschillende camerasystemen.

  Toelichting enkele K.U.L.T.-producten:

  • Het K.U.L.T. DUO-Parallellogram kan gebruikt worden bij planten in een zeer vroeg groeistadium en dit zowel voor planten in volle veld als voor planten die op ruggen geteeld worden zoals wortelen. Het element is standaard opgebouwd uit 2 regelbare tastwielen, 2 snijschijven die zeer precies afgesteld kunnen worden en 2 hoekmessen. Het element kan uitgebreid worden met extra werktuigen afhankelijk van de toepassing.
   https://www.kult-kress.de/en/produkte/duo-parallelogramm.php
  • De K.U.L.T. Vingerwieder is een eenvoudige oplossing om in de rij onkruid te gaan wieden. De kunststof vingers worden aangedreven door een metalen aandrijfschijf en gaan in de rij tussen de planten om jonge onkruiden los te maken zodat ze uitdrogen. Als uitvinder van de vingerwieder hebben zij een type voor elke teelt. De toepassingen zijn zeer uitgebreid: sla, aardbeien, bieten, prei, kolen, rozen, kruiden, bomen,...
   Deze vingerwieders kunnen ook achteraf gemonteerd worden op bestaande machines van alle merken.
   https://www.kult-kress.de/en/produkte/fingerhacke.php
  • K.U.L.T.iVision PV werkt met een camerasysteem van Tillett and Hague Technology, wat momenteel het meest performante camerasysteem op de markt is. In deze uitvoering wordt de camera opgebouwd op een parallellogram waardoor de schoffel gemakkelijk en precies gecorrigeerd kan worden. De ruimte tussen het draagframe en het schoffelframe biedt een groot gezichtsveld voor de camera en zorgt voor een uitstekende geleiding, zelfs onder moeilijke gewasomstandigheden en bij hoge werksnelheden tot 20km/h. Het systeem is in staat om dubbele en driedubbele rijen te detecteren zoals bij wortelen en uien met rijafstand van 3,5 cm. Indien nodig kan de plantkleurdetectie naar wens worden aangepast. Een optie als nachtverlichting maakt het mogelijk om 24/24 te schoffelen.
   De K.U.L.T.iVision PV kan ook op bestaande schoffels opgebouwd worden.
   https://www.kult-kress.de/en/produkte/duo-parallelogramm.php

  Bij K.U.L.T. wordt elke machine samengesteld in samenspraak met de klant naargelang de verschillende behoeften qua teelten en rijafstanden.

Standhouder nummer: 
523
Standhouder locatie: 
Stropstraat