Vantage Agrometius

Nieuws: 

 • Taakkaart.be: eenvoudig en kosteloos taakkaarten maken voor iedereen

  Vantage Agrometius lanceert een portal waar landbouwers actuele satellietbeelden kunnen bekijken en zo de ontwikkeling van hun gewassen kunnen volgen. Via Taakkaart.be kan men tevens in 3 eenvoudige stappen een taakkaart maken voor variabele dosering. De taakkaarten zijn merkonafhankelijk en kunnen in elk display geladen worden dat hiertoe geschikt is. Vantage Agrometius stelt deze handige tool kosteloos ter beschikking en maakt hiermee de stap om met precisielandbouw te beginnen laagdrempelig voor iedereen.

  Satellietbeelden als basis
  Via Taakkaart.be kunnen agrariƫrs hun percelen selecteren en vervolgens kan men recente satellietbeelden laden en de verschillen binnen het perceel bekijken. Met deze inzichten kunnen telers tijdig anticiperen op veranderingen in hun gewas en desgewenst een taakkaart maken voor variabele afgifte. Mogelijke toepassingen zijn variabel strooien van stikstof maar ook variabele phytophthora bestrijding en loofdoding in aardappelen.

  Taakkaarten voor alle werktuigen
  Machinefabrikanten werken met verschillende bestandstypen en dit maakt het voor landbouwers soms lastig om verschillende merken met elkaar te laten communiceren. Vantage Agrometius biedt door middel van dit merkonafhankelijke platform de mogelijkheid om taakkaarten te maken en deze in het voor elk merk juiste bestandsformaat en mappenstructuur te downloaden of deze zelfs draadloos naar het display in de trekker te versturen.

  Voor iedereen interessant
  Werken met Taakkaart.be is interessant voor iedereen die gewassen of gras verbouwen, maar zeker ook voor teeltadviseurs en loonwerkers. Landbouwers die nog geen plannen hebben om de komende jaren met precisielandbouw aan de slag te gaan, kunnen op deze manier kosteloos de gewasgroei op de percelen volgen en inzicht krijgen in de variatie binnen het perceel. Dit geeft meteen een goede indicatie voor de noodzaak van precisielandbouw op het bedrijf.

Standhouder nummer: 
611
Standhouder locatie: 
Warandestraat