Homburg Belgium


HOMBURG HOLLAND is sinds 1961 uw betrouwbare partner als importeur en fabrikant van landbouwmachines. Meer dan 50 jaar is HOMBURG importeur voor HARDI in Nederland. Sinds 2013 is HOMBURG aangesteld door VÄDERSTAD voor de distributie van de grondbewerkingsapparatuur, zaaimachines en precisie zaaimachines voor Nederland en Vlaanderen. De Tempo precisiezaaimachine zaait o.a. bieten, bonen, mais en toont excellente resultaten. Tevens is deze machine ook op de beurs te zien met fronttank en de nieuwste noviteiten.
Voor het onderhoud van drainage bouwt Homburg een complete lijn drainagereinigers, van de eenvoudige JUNIOR tot de meest moderne HURRICANE, die vol zit met technologische snufjes.
Meer info op www.homburg-holland.com en facebook.com/HomburgHolland

Merken

 • Vaderstad

  Grondbewerkings- en zaaimachines

 • Ag-Leader Technology

  Precisielandbouw

 • Homburg Draincleaners

  Eenvoudig reinigen van drainagebuizen

Nieuws: 

 • SmartCONTROL voor aansturen Rauch/Kuhn strooiers via ISOBUS

  De nieuwste versie van de SmartCONTROL module van Homburg-Holland maakt het mogelijk om Rauch/Kuhn strooiers te koppelen aan vrijwel alle ISOBUS schermen. Het betreft strooiers met Quantron A of E die voorzien zijn van GPS section control.
  Hierdoor is aansturing van secties en dosering (inclusief loggen) mogelijk, evenals werken met taakkaarten en gewassensoren.

  SmartCONTROL, één van de SmartSOLUTIONS van Homburg Holland, koppelt sectieschakeling en variabele dosering van ISOBUS schermen, aan werktuigen die zelf geen ISOBUS ondersteunen. Vanuit de markt is het echter toch vaak wenselijk om het bestaande (trekker)ISOBUS scherm te gebruiken om ook een strooier aan te kunnen sturen via het bestaande scherm.

  De nieuwste versie van de SmartCONTROL module van Homburg-Holland maakt het nu ook mogelijk om Rauch/Kuhn strooiers, die voorbereid zijn voor GPS section control te koppelen aan vrijwel alle ISOBUS schermen. De TaskController van het betreffende (Ag Leader, Case, Deutz, Fendt, John Deere, MF, New Holland, Topcon, Trimble etc.) ISOBUS scherm stuurt dan de secties van de strooier

  aan en schakelt af op overlap, perceelsgrenzen en/of kopakkerlijnen. Tevens kan de dosering aangestuurd en gelogd worden vanuit het ISOBUS scherm. Hierdoor is het ook mogelijk om te werken met taakkaarten en/of gewassensoren.

  Op de Werktuigendagen in Oudenaarde is meer informatie over SmartSOLUTIONS te vinden op de stand van Homburg Belgium, stand 434.

 • Meer capaciteit en mogelijkheden: Väderstad Tempo zaaimachines als 12 rijer op 75 cm

  Om de vraag in Nederland in België te kunnen beantwoorden is Homburg in samenwerking met Väderstad een 12 rij-ige machine gaan ontwikkelen. Deze machine is geschikt voor rijafstanden t/m 75 cm en is daarom ideaal voor o.a. de maïsteelt.
  De dubbel telescopisch uitschuifbare TPV12-75 is gebaseerd op basis van de welbekende TPV. De vergroting van aantal rijen (op 75 cm) in combinatie met de verhoging van rijsnelheid zorgen voor een ongekende productiviteit zonder afbreuk te doen aan zaainauwkeurigheid.

  Maximale veelzijdigheid
  De snelle planter Tempo V is verkrijgbaar met 6 tot 12 rijen eenheden, inclusief oneven nummers. Zo kan de Tempo V bijvoorbeeld worden gewijzigd van 12 rijen naar 8 rijen in minder dan een uur.
  Alle Tempo V-modellen worden verticaal gevouwen tot een transportbreedte van 3 meter. De machine is op de driepuntshefinrichting van de tractor gemonteerd, waardoor manoeuvreren eenvoudig blijft, een korte draaicirkel op de kopakker wordt gerealiseerd en transport gemakkelijk is.
  Nog niet eerder is de TPV als 12 rijer getoond op de beurs in België. Op de Werktuigendagen in Oudenaarde is de machine te vinden op de stand van Homburg Belgium, stand 434.

 • Multifunctionele zaaibedbereider: Väderstad NZ Agressive met diepteregeling voor optimale zaaibedbereiding

  De NZ Aggressive is een tandeg voor zaaibedbereiding en leverbaar in werkbreedtes van 5 tot 10 meter. De zeer intensieve bewerking spaart werkgangen uit terwijl het bodemvochtgehalte op peil wordt gehouden. De NZ Aggressive heeft een egaliserend CrossBoard gevolgd door tandrijen met een onderlinge afstand van 7,5 cm, verdeeld over 5 of 6 balken. Het voordeel is een groot dragend vermogen, met een constante werkdiepte en vroegtijdige toegang tot de percelen als resultaat.
  Grote percelen kunnen zo in een korte tijd worden bewerkt voor zaaibedbereiding.

  Diepteregeling voor meer nauwkeurigheid
  Met de controlefunctie op de NZ Aggressive kan de werkdiepte tijdens het werk aan de bodemomstandigheden worden aangepast. Voor een optimale gewasaanzet kan de NZ Aggressive worden ingesteld om bijvoorbeeld op de kopakker of op plaatsen waar een enigszins diepere bewerking nodig is, iets intensiever te werken.

  De AgrillaCobra-tanden zijn ontworpen om de grondbeweging te maximaliseren. De sterke en duurzame tanden bewerken de grond om een uitstekend zaaibed te produceren. Door de afstand tussen de tanden wordt de grond verdeelt, zodat grotere kluiten bovenin de grond komen te liggen en kleinere delen dieper blijven liggen, wat gunstig is voor vroeg zaaien en het vasthouden van vocht.

  Op de Werktuigendagen in Oudenaarde wordt er ook met deze NZA gedemonstreerd en de machine is te vinden op de stand van Homburg Belgium, stand 434.

Standhouder nummer: 
434
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat