Vanhoucke Machine Engineering


Vanhoucke Machine Engineering is een Belgische bedrijf en ontwerpt en produceert hoogwaardige landbouwmachines. Van machines voor mechanische en thermische onkruidbestrijding tot oogst en verwerkingsmachines voor groenten. Door gebruik van innovatieve technologieën en jarenlange ervaring kunnen we perfect inspelen op de wens van de klant om de meest efficiënte oplossing voor te stellen.

Door deze manier van werken en de hoge kwaliteit van onze machines met de snelle service die we kunnen bieden, hebben we ondertussen klanten wereldwijd van Japan en Rusland tot Canada, maar met een focus op Europa.

Merken

 • Vanhoucke Machine Engineering
  • Knolselderrooier: Deze machine is speciaal ontworpen voor het best rooiresultaat bij het rooien van knolselder. Zelfs onder de zwaarste omstandigheden slaagt deze machine erin om de knollen efficiënt uit de grond te halen. Er zijn verschillende uitvoeringen; om knolselder met bladgroen te rooien of om knolselder zonder bladgroen te rooier, waarbij de rooier voorzien kan worden met een axiaalrollenbed.
  • Koolrooier: De koolrooier is geschikt om kolen te rooien voor de verse markt en de industrie; enkel de manier waarop deze in de container in gaat is verschillend. De torpedo’s brengen de kolen recht in de band, vervolgens worden de kolen aan beide zijden geklemd met een zachte mousseband. Hierna helpen inox assen de kolen uit de grond trekken. Zo kan de wortel ook perfect worden afgesneden.
  • Onkruidbrander: Zeer efficiënte machine om het onkruid doeltreffend te bestrijden met extreme temperaturen. Dankzij een drievoudige werking van directe vlam + infrarood + wervelwind wordt het onkruid snel vernietigd met een gering gasverbruik. Nieuw voor 2017 is een infrarood temperatuursensor die de bodemtemperatuur detecteert na de brander en zo een feedback geeft naar de gebruiker over de werking van de machine.
  • Schoffelmachine: Machine met modulaire opbouw die in verschillende culturen ingezet kan worden, afhankelijk van de gemonteerde elementen. Door gebruik van nylon scharnierbussen en horizontale & verticale klemming van de parallel kan spelingsvrij gewerkt worden.

Nieuws: 

 • Infrarood temperatuursensor voor onkruidbrander (Award innovatieprijs 2017 “Het Salon”) + nieuwe mogelijkheden brander

  Op de Werktuigendagen zullen we een brander demonstreren die uitgerust is met de nieuwste temperatuursensor. Deze meet de temperatuur van de grond na het branden waardoor een feedback mogelijk is: aan de hand van de verkregen temperatuur kan de gebruiker inschatten of ze sneller of trager moeten rijden voor een perfect resultaat. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het gasverbruik verder gereduceerd kan worden.

  De thermische onkruidbrander is standaard uitgerust met een dubbele bodem die de lucht van de ventilator zal voorverwarmen, de toegevoerde lucht wordt gebruikt om de vlammen extra heet te maken en de verbrande gassen naar achter uit de machine gedwongen worden. De brander zal dus eerst een thermische klap geven aan het onkruid met vlammen van meer dan 1.000°C, gevolgd door de infrarood straling, daarna volgt een extreme wervelwind die het onkruid gaat uitdrogen. Deze triple action garandeert een uitzonderlijk resultaat.

  Elke machine met PLC kan uitgerust worden met enkele extra sensoren die het werken met de machine aangenamer maakt: een ultrasone sensor die detecteert wanneer de machine wordt opgetild op het einde van de rij en de machine automatisch in waakvlam zet; bij het neerzetten van de machine volgt een waarschuwing indien hoofdvlam niet geactiveerd wordt. Bij opklapbare machine wordt een buitenveld automatisch uitgeschakeld zodra die sectie opklapt; dit verhoogd de veiligheid van de mensen en objecten in de omgeving van de machine.

  Een laatste nieuwigheid voor de onkruidbrander is een proportionele snelheidsregelaar die waarbij de snelheid van de ventilator met een druk op de knop kan aangepast worden. Bij het ontsteken van de brander past de snelheid van de ventilator zich automatisch aan, bij het uitschakelen is een automatische afkoelfunctie actief.

 • Koolrooier combierooier versmarkt: in containers/op wagens

  Witte kool, rode kool, savooikool machinaal rooien is door de hoge snijkwaliteit van de nieuwe generatie machines perfect mogelijk voor de verse markt. Het elektrisch in hoogte instelbaar mes zal de stronk van de kolen feilloos op hoogte afsnijden zodat de medewerkers op de machine de kolen kunnen afnemen en in de twee containers achterop kunnen leggen. Deze containers zijn regelbaar in hoogte en hoek om het vulproces zo ergonomisch mogelijk te laten verlopen. Een volledig nieuwe toevoeging is een opwaarts scharnierende parallelband die het mogelijk maakt om rechtstreeks in wagens te rooien en zelfs om beide te combineren! Hierdoor kan de machine continu blijven rooien, ook bij het wisselen van de wagens; dan worden de kolen in containers gelegd tot een lege wagen beschikbaar is. Het innovatieve is dat de switch tussen beide uitvoeringen in enkele seconden gemaakt is, zonder extra materiaal of extra montage. Het extra gewicht van de machine is gering: een complete machine weegt nog altijd minder dan 2.500kg.

Demo's

 • Vanhoucke
  Type: 
  710
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Andere
 • Vanhoucke
  Number: 
  703
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Schoffelmachines
 • Vanhoucke
  Number: 
  718
  Soort Machine: 
  Oogstmachines, Tuinbouw, Rooiers sluitkool
 • Vanhoucke
  Number: 
  721
  Soort Machine: 
  Oogstmachines, Tuinbouw, Andere
 • John Deere
  Number: 
  T299
  Type: 
  6100
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • Fendt
  Number: 
  T320
  Type: 
  410
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • Deutz
  Number: 
  T321
  Type: 
  TTV 420
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • Deutz
  Number: 
  T322
  Type: 
  617
  Soort Machine: 
  Tractoren
Standhouder nummer: 
447
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat