Quartes


Maïszaadmengsels met toprassen

Quartes NV is een belangrijke krachtvoederproducent in België. Met 3 productielijnen te Deinze, Hasselt en Roeselare worden de voornaamste diergroepen beleverd in binnen- en buitenland.

Naast de krachtvoederproductie biedt Quartes NV ook hoogkwalitatieve maïszaadmengsels, enkelvoudige maïsrassen en graszaadmengsels aan.

Bij de eindverbruiker wordt, door het hoog opgeleide verkoopteam, advies gegeven over het volledige voedergebeuren waarbij bewust de koppeling wordt gemaakt tussen krachtvoeder en ruwvoederadvies.

Merken

 • Multimaïs

  Maïszaadmengsel met toprassen

Nieuws: 

 • Multimaïs van Quartes NV, nu onder het logo 3x3x3

  Als we spreken over het inzaaien van grasland vindt iedereen het vanzelfsprekend dat de landbouwer voor een grasmengsel kiest. Grasvariëteiten worden met elkaar gemengd tot een volledig mengsel om diverse redenen. Zo kunnen de eventuele zwakkere eigenschappen van het ene ras worden opgevangen door de sterkte van een ander ras. Deze synergie van rassen garandeert de hoogste kwaliteit en opbrengst en geeft een risicospreiding in moeilijke omstandigheden.

  Quartes past deze logica ook toe, maar dan voor de maïsteelt. Met de verkoop van maïsmengsels hebben ze al meerdere jaren ervaring. Quartes biedt maïsmengsels aan die afgestemd zijn op het ruwvoederpakket dat op het rundveebedrijf ter beschikking ligt. Zo komt Quartes tot een Multimaïs Gluco - en een Multimaïs Cello mengsel.

  Multimaïs Gluco wordt toegepast voor rantsoenen met een tekort aan glucogene energie. Multimaïs Cello voor rantsoenen waar, naast maïszetmeel, energie uit celwanden noodzakelijk is voor een optimale penswerking. Multimaïs Corn wordt ingezet wanneer korrelmaïs of CCM ter sprake komt.

  Voordelen

  Volgens Quartes biedt dit meerdere voordelen. Vooreerst wordt gebruikgemaakt van uitsluitend toprassen die zichzelf bewezen hebben op neutrale proeven die overal in België aangelegd worden. Hierdoor verzekert men zich van de hoogste opbrengsten met bewezen genetica. Wanneer men een kortere variëteit naast een hogere variëteit zaait, stelt men vast dat door de lichtconcurrentie, de kortere plant groter uitgroeit. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hogere opbrengst (= synergie-effect).

  Het is van groot belang dat men rassen combineert met een overlappende bloeiperiode. Hierdoor verbreedt men de bevruchtingsperiode van de vrouwelijke kolfaanzet, wat leidt tot een betere kolfvulling -en korrelbevruchting. Meer zetmeel en/of hogere korrelopbrengsten zijn het resultaat (= kolf-effect).

  Ondanks alle testen die gebeuren op de maïsrassen, gebeurt het jaarlijks dat toprassen onderuit gaan bij bepaalde weersomstandigheden of stress-factoren (droogte, te koud, te nat, te veel wind, enz.). Door verschillende rassen te combineren, verkleint dit risico en is er een grotere garantie op een goede oogst (= lage risico-effect).

  3x3x3

  Al deze voordelen hebben bij Quartes uiteindelijk geleid tot het Multimaïsconcept 3x3x3. Dit zijn 3 rassen per Multimaïsmengsel, 3 grote voordelen door rassen te mengen (synergie, kolf – en risico-effect) en 3 verschillende Multimaïsmengsels (Gluco, Cello en Corn).

Standhouder nummer: 
164
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat