Pioneer (Dupont)

Nieuws: 

 • Nieuwe Pioneer toppers onder de maisrassen: P8134, P8307 en P8333

  Met P8134 heeft Pioneer 2 jaar terug al een nieuwe standaard  gezet voor hoge stabiele korrelopbrengsten. P8134 staat absoluut nr. 1 in de rangschikking van de afgelopen 3 jaar (CIPF 2014-2016)

  Een nieuwe NR 1 in de vroege korrelmais kondigt zich nu aan met het ras P8307. P8307 was absolute uitblinker in het voorlopig netwerk CIPF 2016 met een duidelijke eerste plaats.

  P8333 is zowel in de korrel- als in de silomais een doorbraak. Het ras scoorde bij de top  op beide proefplatforms en zal internationaal zeer hoge toppen scoren.

  Zowel P8134 , P8307 als P8333 zijn pure dent rassen. Daarmee is Pioneer het eerste bedrijf dat stabiele DENT rassen aan de top van rangschikking zet.

 • Pioneer DENT Mais

  Pioneer zal op de Werktuigendagen de eigenschappen en voordelen van DENT mais verder uit de doeken doen. Elke geïnteresseerde landbouwer krijgt een speciale rondleiding, afgesloten met een geschenkje en een drankje.

  DENT mais is voor onze regio een nieuw begrip en deze rassen zetten duidelijk nieuwe standaarden in

  Dent rassen staan bekend als rassen met een zeer hoog potentieel en goede verteerbaarheid van het zetmeel.

 • DUPONT Pioneer werkt samen met SAMCO bij het introduceren van Mais Onder Folie (MOF)

  Een 7-tal jaren gelden startte Pioneer samen met SAMCO proeven om onder Belgische omstandigheden De  techniek staat nu volledig op punt.

  Door het vroeg zaaien van late en geschikte maisrassen onder folie haalt de boer zeker 30 % meer korrel- en silomaisopbrengsten. Op momenten dat het maisareaal onder druk staat (nieuw GLB en hoge grond- en pachtprijzen) is dit een techniek die zeker het overwegen waard is om de voedermaisaanvoer op de melk- en vleesveebedrijven te kunnen blijven garanderen.

  Als korrelmais kan ook gemiddeld 30 % meer opbrengst worden gehaald per ha. Goede basisprijzen zijn hier wel nodig om de investering te kunnen verantwoorden. Ook kan met het zaaien van geschikte rassen het vochtgehalte drastisch naar beneden gehaald worden met normale korrelopbrengsten of kan er voor 15 oktober aan normale vochtgehaltes goed worden gedorst. Ook de nieuwe SAMCO zaaimachine zal te bewonderen zijn.

Standhouder nummer: 
702
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat