Meyland Division Agro


Meyland Agro is een divisie van Meyland die zich specialiseert in silo’s en transport van voeders voor vee en pluimvee.

Merken

 • Silos Cordoba

  Silo's

 • Silos Cordoba

  Watertanks

 • Silos Cordoba

  Veevoederinstallaties

Nieuws: 

 • Nieuwe divisie Meyland AGRO

  Geschiedenis Meyland:

  De naam Meyland komt van Antoine De Meyere en Richard Roeland, de namen van onze stichters. Het Adegemse familiebedrijf ging in 1968 nog bescheiden van start in een loods, maar kende sindsdien een ononderbroken groei.

  Meyland AGRO:

  Jaren en jaren was Meyland leverancier bij hun trouwe klanten in de veevoederindustrie. Meyland groeide mee met hun klanten en had stilaan hun werkterrein uitgebouwd van de veevoederindustrie naar mouterijen, brouwerijen en overslagbedrijven die grondstoffen stockeerde en toeleverde aan de veevoederbedrijven. In de loop van 1999 hadden we te kampen met de dioxinecrisis. Heel wat kleinere veevoederbedrijven werden stelselmatig opgeslorpt door grotere bedrijven (die wereldspelers waren).

  Meyland kreeg de kans om een suikerterminal te bouwen in de haven van Antwerpen onder zeer grote tijdsdruk. Dit project verliep vlekkeloos waardoor Meyland opeens door mond op mondreclame werd overspoeld met vragen van havenbedrijven en industrieel bedrijven. Door dit succes hebben wij te weinig aandacht geschonken aan de vee- en de agrosector waardoor de producten die Meyland bouwt robuuster zijn uitgevoerd en wij niet meer competitief waren in de sector.

  Opdat wij nog steeds over de nodige kennis en de nodige contacten beschikken is het stilaan tijd voor een comeback, we willen dus op een zeer korte termijn terug in de Agro sector actief zijn onder de Meyland div. Agro, dit in samenwerking met onze partner Silo’s Cordoba (Spanje).

  Welke zijn de specifieke markten die we willen bewerken :

  • Tuinbouwers voor watertanks.

  • Landbouwers voor stockage van granen en gewassen, watertanks, mesttanks, verhuur of aankoop van mobiele veevoederinstallatie (specifiek voor de landbouwers die zelf terug hun voeders willen fabriceren).

  • Opslagbedrijven die opslag willen van houtpellets, granen, suiker, rijst, enz…

  • De houtsector, pellets, spaanders, houtkrullen.

  • Vlasindustrie.

Standhouder nummer: 
182
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat