Limagrain Belgium


Limagrain Belgium is het Belgische filiaal van de groep Limagrain. Groupe Limagrain is het grootste zaadbedrijf in Europa en is de absolute sterspeler in granen en maïs. Limagrain Belgium is gevestigd in het West-Vlaamse Avelgem-Kerkhove en heeft een eigen productiebedrijf dat voornamelijk wordt ingezet voor het bereiden van zaaigranen voor de Belgische markt.

Limagrain Belgium verdeelt verschillende merken:

  • LG is de merknaam van de voedergewassen en groenbedekkers. LG staat voor een uitgebreid gamma kwaliteitsvolle silo- en korrelmaïs. Zij zijn het resultaat van de blijvende investering van Limagrain in onderzoek en ontwikkeling. Algemeen wordt al tientallen jaren geselecteerd op een hoge (celwand)verteerbaarheid en een hoog VEM-gehalte. Echte uitblinkers op gebied van VEM krijgen het LGAN-label: LGAN staat voor LG Animal Nutrition! Rassen met dit label scoren uitstekend op vlak van verteerbaarheid, die resulteert in een betere melk- en vleesproductie. Dé nieuwe rassen LG 31.233 en LG 31.237 zullen alvast door zowel de koeien als door de landbouwers gesmaakt worden.
  • LG is ook gekend als het grasmerk bij uitstek. Het BELPRE-gamma is het meest gezaaide gamma van weidegrassen in België. Kenmerkend is de combinatie van hoge grasopbrengst met een zeer goede voederwaarde en roestresistentie. Belpré 3 is een tetraploïd mengsel met topproductie, voor zowel beweiden als maaien.
  • GREENCOVER is de merknaam waaronder de groenbedekkermengsels verkocht worden. Het Greencover-gamma biedt voor alle omstandigheden de garantie op een ideale start voor uw volgende teelt. GREENCOVER HUMUS is een mengsel met zonnebloemen dat een maximale toename van het organische stofgehalte in uw bodem garandeert.
  • Clovis Matton is dé merknaam bij uitstek voor wie zoekt naar innoverende tarwe- en gerstrassen. In hun gamma zit onder ander de wintergerst RAFAELA, resistent tegen het dwergvergelingsvirus. In de wintertarwe staan ANAPOLIS, CELLULE, BENCHMARK en de nieuwkomers GUSTAV en MILOR in de kijker. Dit zijn stuk voor stuk productieve rassen die u als landbouwer een maximale opbrengst garanderen. Betaseed suikerbieten worden ook onder de vlag van Clovis Matton aangeboden. Daar is BTS 990 de absolute topper: hoog financieel inkomen, rijk, gezond en overal inzetbaar!
  • Advanta staat daarenboven ook synoniem voor topgazons en sportvelden. Arsenal en Madrid zijn maar een greep uit de topreferenties van dit gazonmerk. Advanta is ook toonaangevend in het gamma van veldbloemen, een markt die momenteel sterk in uitbreiding is.

Limagrain Belgium is sterk actief op sociale media. Via Facebook, Instagram en Twitter kan u het reilen en zeilen van het grootste zaaizaadbedrijf in België volgen. Dagelijks worden er nieuwe foto’s gedeeld maar ook voor teelttechnische info, gewasstanden en evenementen zijn de pagina’s van Limagrain Belgium op de sociale media zeker een aanrader.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website: www.limagrain.be

Standhouder nummer: 
102
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat