AVEVE Zaden


AVEVE zaden is één van de invloedrijkste bedrijven in de wereld op het gebied van gecertificeerde zaaigranen, maïs, grassen, groenbemesters, aardappelen, voederbieten,... Op de Werktuigendagen zullen voornamelijk onze maïszaden, zaaigranen, grasmengsels en groenbemesters in de kijker staan.

Om voortdurend vooruitgang te blijven boeken staat AVEVE Zaden in nauw contact met de meest gerenommeerde Europese kweekbedrijven om het beste genetisch materiaal voor de landbouwer te kunnen garanderen. Daarnaast worden de nieuwste en meest veelbelovend zaaigranen door deskundigen gescreend en opgevolgd in ons proefstation te Neerhespen. De beste rassen worden vervolgens geselecteerd met de nodige zorgen geconditioneerd in ons zeer moderne productie-eenheid te Landen.

Binnen de Groep AVEVE bevinden zich naast de afdeling AVEVE ZADEN ook de afdelingen AVEVE Plantenbescherming en AVEVE Plantenvoeding. Alle drie samen vormen ze de divisie Land-en tuinbouw van de Groep AVEVE , die marktleider is in België voor de distributie van zaden, plantenbeschermings- en plantenvoedingsmiddelen!

AVEVE, de sterkste partner voor uw bedrijf!

Merken

 • Maïszaden

  AVEVE heeft een uitgebreid assortiment van maïsrassen van de meest prominente Europese kweekbedrijven voor zowel kuil als korrel . Dankzij dit assortiment kunnen we voor elke vraag van u een oplossing op maat brengen. Dit kan zowel gaan over drogestofopbrengst, zetmeel, verteerbaarheid of korrelopbrengst. Daarom stellen we op de Werktuigendagen graag onze nieuwe toprassen aan jullie voor. Onze gevestigde zullen hier ook te bewonderen zijn.

  Nieuwe toppers

  • SY TELIAS (FAO 220): SY Telias is ons gamma de nieuwe topper in zowel korrelopbrengst als drogestofopbrengst! Het waarborgt u een uitstekende korrelopbrengst en financieel rendement , hetgeen bevestigd wordt in de proeven.
  • P7326 (FAO 170): P7326 is een ultravroeg ras voor late zaai of vroege oogst. Dit ras wordt gekenmerkt door een zeer sterke jeugdgroei en goede koudetolerantie . Het gedijt ook zeer goed op koudere en nattere percelen. Een typische karakteristiek van P7326 is een maximale zetmeelopbrengst voor een kort groeiseizoen.
  • LG 31.235 (FAO 220): LG 31.235 is dé nieuwe referentie op vlak van voederkwaliteit onder de halfvroege rassen. In de proeven is het dé nieuwe topper op het vlak van het zetmeelgehalte.
  • AGROFIDES (FAO 220): Agrofides is het nieuwe en massale dubbeldoelras van KWS. Typische kenmerken zijn een zeer goede jeugdgroei , een goede korrelopbrengst en een gelijkmatige kolfinplanting kort tegen de stengel.
  • BATISTI CS (FAO 240): Batisti CS is de meest massale kuilmaïs in de late groei. Het is een legervast gewas met een goede stay-green.

  Enkele gevestigde waarden:

  • KALIENTES (FAO 200): Kalientes is al jaren een gevestigde waarde in ons assortiment dankzij zijn uitstekende opbrengstpotentieel in korrel in combinatie met het lage vochtgehalte en zijn stevigheid. Het is de beste combinatie tussen vroegrijpheid en korrelopbrengst.
  • KOMPETENS (FAO 220): Kompetens is onze referentie op vlak van korrelopbrengst . Het levert uitstekende voerderwaarde af en wordt gekenmerkt als een stevig gewas met een lage kolfinplanting.
  • FREDERICO (FAO 230): Frederico is een massaal gewas met mooie en grote kolven. Een extra troef voor Frederico is zijn zeer goede Rhizoctonia tolerantie . Uitermate belangrijk is de combinatie van een uitstekende D.S.-opbrengst met een hoog zetmeelgehalte.
  • LG 30.209 (FAO 190): Dit ras is zeer geschikt voor vroege oogst of late zaai . LG 30.209 heeft het hoogste zetmeelgehalte en de hoogste verteerbaarheid van alle rassen op de Belgische rassenlijst.
  • DKC 2931 (FAO 210): DKC 2931 is een streling voor het oog. Dit is te danken aan zijn grote kolven en knappe, gezonde afrijping. Het is een zeer stevige gewas met een goede stengelrotresistentie. Nog een karakteristiek van DKC 2931 is dat het tolerant is voor voor droogte.
  • METRONOM (FAO 230): Kenmerkend aan Metronom is zijn goede droogteresistentie, zijn uitstekende legervastheid en stengelrotresistentie. Het heeft daarnaast een zeer hoge D.S-opbrengst en korrelopbrengst.

 • Graslandmengsels en groenbemesters

  AVEVE zaden biedt zowel voor graslandmengsels als groenbemesters een uitgebreid assortiment aan. Op het vlak van graslandmengsels kan er afhankelijk van uw gebruiksdoel een keuze gemaakt worden tussen onze SUPERSTAR en MIXITAL graslandmengsels.

  AVEVE biedt daarnaast nog een uitgebreid gamma aan groenbemesters als voorteelt voor de hoofdteelt het jaar erna. Groenbemesters moeten gezien worden als de investering van de toekomst voor uw bedrijf. Het leidt tot een verbetering van de vruchtbaarheid en structuur van de bodem, zodat het succes van de daaropvolgende hoofdteelt met een aanzienlijke proportie toeneemt!

  • SUPERSTAR GRASLANDMENGSELS: Superstar Prima en Tetra zijn graslandmengsels, die te bezichtigen op ons proefveld te Oudenaarde. Het zijn typische mengsels voor blijvend grasland.
  • MIXITAL GRASLANDMENGSELS: Mixital Plus en mix zijn graslandmengsels, die ideaal zijn om te zaaien als tijdelijk grasland voor een grassnede of als EAG groenbemester.
  • GROENBEMESTERS: Enkele EAG mengsels die te bewonderen zullen zijn in Oudenaarde zijn EAG bieten/granen, EAG Matacelie, EAG Jamenas ,... Deze mengsels zijn een investering voor de bodemvruchtbaarheid. Deze EAG mengsels helpen ons met de aaltjes bestrijding en brengen een aanzienlijke hoeveelheid effectieve organische stof in bodem.

 • Zaaigranen

  Om voor u de beste rassen van wintertarwe en wintergerst te garanderen werkt AVEVE Zaden al jarenlang samen met de beste kweekbedrijven van Europa. Dit vinden we bij AVEVE echter niet voldoende. AVEVE Zaden test de nieuwste rassen gedurende enkele jaren in ons proefstation in Neerhespen. Dankzij deze methode weten welke variëteiten het beste gedijen op de verschillende gronden om zo’n goed mogelijk advies aan jullie te geven. De gecertificeerde zaaigranen zullen voor jullie leiden tot topopbrengsten!

  Nieuwe toppers tarwe

  • KWS TALENT: Dit ras is een nieuwe waardemeter qua opbrengst en is een gewas waar er geen agronomische zwakheden waarneembaar zijn.
  • PORTHUS: Porthus is een nieuwe soort, die met meer dan glans geslaagd is over de volledige lijn. Het is een algemeen gezond gewas en vooral geschikt voor de zaai na maïs. Typisch voor deze variëteit is het zeer hoge opbrengstpotentieel en het uitstekende hectolitergewicht.
  • WPB EBEY: WPB Ebey is een garantie voor een goede opbrengst dankzij het grote aantal aren. WPB Ebey is gekarakteriseerd door zijn zeer sterke uitstoeling , wat leidt tot veel aren/m². Deze variëteit staat bekend als een gezonde tarwe met een goed hectolitergewicht.

  Gevestigde waarde tarwe

  • KWS DORSET: KWS Dorset is de tarwesoort die het verschil maak in moeilijke omstandigheden. Typisch voor dit is ras is dat het de beste fusarium-resistentie heeft van alle rassen, zeer geschikt voor zaai na tarwe en maïs.
  • SAHARA: Sahara is al jaren dé referentie in de wintertarwe dankzij zijn voortreffelijk opbrengstpotentieel. Deze variëteit staat gekenmerkt door zijn algemene ziekteresistentie en fantastische legervastheid.
  • ALBERT: Albert is gegarandeerd de beste compromis tussen opbrengst en agronomie. Dit ras staat algemeen bekend owv. zijn zeer goede algemene ziekteresistentie en zeer hoog hectolitergewicht.
  • KWS SMART: KWS Smart is de slimste keuze voor uw akkerbouwbedrijf. Typisch zijn de uitstekende resistentie voor fusarium en gele roest en de uitstekende stro-opbrengst. KWS Smart is ook zeer geschikt voor de zaai na maïs.

  Gevestigde waarde gerst

  • KWS TONIC: KWS Tonic is de specialist in opbrengst en steekt al verschillende jaren met kop en schouders er bovenuit in de proeven. Het heeft daarnaast nog een goede legervastheid.

 • Vibrance Duo

  Vibrance Duo is een nieuw erkende zaadontsmetting die leidt tot hogere opbrengsten dankzij een betere bescherming van zaaizaad en stimulatie van de wortelontwikkeling.

Nieuws: 

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment maïs: P7326 (FAO 170): Ultravroeg ras voor late zaai of vroege oogst

  Om zo vroeg mogelijk te hakselen of voor late zaai werd het ultravroege ras P7326 aan het assortiment toegevoegd. P7326 heeft een zeer sterke jeugdgroei en goede koudetolerantie. Het ras is ook geschikt voor koudere en nattere percelen. P7326 geeft een maximale zetmeelopbrengst bij een kort groeiseizoen.

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment maïs: LG 31.235 (FAO 220): Dé nieuwe referentie op vlak van voederkwaliteit

  LG 31.235 (FAO 220) vormt een iets compacter maar zeer bladrijk gewas. LG 31.235 heeft de afgelopen 2 jaar in de CIPF-cijfers bewezen dat hij dé nieuwe referentie op vlak van voederkwaliteit onder de halfvroege rassen is.

  2015: verteerbaarheid 102,8% - zetmeelgehalte van 37,8% (gemiddeld 34,5%)

  2016: verteerbaarheid 102,0% - zetmeelgehalte van 36,3% (gemiddeld 36,4%)

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment maïs: AGROFIDES (FAO 220): Nieuwe en massale dubbeldoelras van KWS

  Agrofides (FAO 220) is een nieuw, massaal dubbeldoelras van KWS met een zeer goede jeugdgroei. In het CIPF voorlopig netwerk korrelmaïs 2015 behaalde Agrofides een korrelopbrengst van 104,3%. Het ras wordt gekenmerkt door een zeer gelijkmatige kolfinplanting kort tegen de stengel.

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment maïs: SY TELIAS (FAO 220): Dé nieuwe topper in korrelopbrengst én drogestofopbrengst!

  SY Telias is dé topper van de nieuwe generatie maïsrassen. Het ras bewijst reeds 2 jaar in de CIPF-cijfers zijn uitstekende korrelopbrengst én financieel rendement.

  2015: korrelopbrengst 107,8% - financieel rendement 105,7%

  2016: korrelopbrengst 110,3% - financieel rendement 109,9%

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment maïs: BATISTI CS (FAO 240): De meest massale kuilmaïs

  Batisti CS (FAO 240) is een nieuwe, zeer massale maïs in de late groep. Batisti CS vormt een legervast gewas met goede stay-green.

 • Nieuwe zaadontsmetting

  Vibrance Duo is sinds begin 2017 erkend voor zaaizaadbehandeling in verschillende granen waaronder wintertarwe. Vibrance Duo bevat de actieve stoffen Fludioxonil (25g/l) en Sedaxane (25g/l). De actieve stof Fludioxonil is reeds veel gebruikt in de Belgische markt:

  Fludioxonil is de actieve stof van de gekende Celest. Het is dus de actieve stof Sedaxane

  die een nieuwe meerwaarde geeft aan de zaaizaadbehandeling. Op basis van meerdere

  jaren proefveldwerking is gebleken dat Vibrance duo een meerwaarde heeft in vergelijking

  met de huidige standaard ontsmettingen op vlak van:

  Betere bescherming van het zaaizaad:

  Vibrance Duo biedt een belangrijke meerwaarde op vlak van bescherming tegen

  Microdochium nivale , dit is de Fusarium-schimmel die mede verantwoordelijk was voor de

  lage tarwe-opbrengsten in 2016.

  Daarnaast geeft Vibrance Duo ook een verbeterde bescherming tegen Rhizoctonia cerealis

  in wintertarwe, ook wel bekend als de scherpe oogvlekkenziekte. Rhizoctonia kan legering

  veroorzaken en aangetaste planten kunnen in het aarstadium volledig verdrogen. Tarwe na

  tarwe en een vroege zaai verhogen het risico op aantastingen door Rhizoctonia .

  Door de zeer brede bescherming van het zaaizaad is Vibrance duo de beste garantie voor

  een goede opkomst en gezonde, robuuste planten na de zaai.

  Stimulatie van de wortelontwikkeling

  De actieve stof Sedaxane stimuleert de ontwikkeling van het wortelstelsel. Foto twee en drie

  tonen een duidelijke verschil in wortelontwikkeling bij wintertarwe tussen onbehandeld zaad

  en zaad behandeld met Vibrance Duo. Een betere wortelontwikkeling stimuleert de opname

  van nutriënten en stelt de plant in staat om meer water op te nemen.

  Hogere opbrengsten

  Resultaten van 59 verschillende proeven verspreid over meerdere jaren en meerdere

  locaties in België en Nederland tonen een gemiddelde opbrengstverhoging van Vibrance

  Duo t.o.v. de huidige referentie van 146 kg/ha! De opbrengstverhoging is het resultaat van

  een betere bescherming van het zaaizaad en een betere wortelontwikkeling.

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment wintertarwe: KWS Talent, laat de opbrengst spreken…

  Kweker: KWS

  Kruising: Julius X Lijn KWS

  Inschrijving: België (2016)

  Kwaliteit: B-tarwe

  • Dé nieuwe referentie in opbrengst

  • Gezond gewas zonder agronomische zwakheden

  CRA-W probatoire 2016: Gem. korrelopbrengst behandeld 126%, onbehandeld 138%!

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment wintertarwe: Porthus, geslaagd over de ganse lijn!

  Kweker: Strube

  Kruising (Ellvis x STRU 991490.1) x STRU 011661.5

  Inschrijving: België (2016)

  Kwaliteit: B-tarwe

  • Zeer hoog opbrengstpotentieel én uitstekend hectolitergewicht

  • Geschikt voor zaai na maïs

  • Algemeen gezond gewas

  Belgische rassenlijst 2016: Gem. korrelopbrengst 104,7%!

 • Nieuwe toppers in het AVEVE assortiment wintertarwe: WPB Ebey, veel aren voor veel opbrengst!

  Kweker: Wiersum

  Kruising: (ZE 95Z176-05 / Lincoln) x (ZE 95Z176-05 / Anthus)

  Inschrijving: België (2015)

  Kwaliteit: Voedertarwe

  • Zeer sterke uitstoeling en veel aren/m²

  • Gezonde tarwe met een goed hectolitergewicht

  CRA-W probatoire 2016: Gem. korrelopbrengst behandeld 114%, onbehandeld 123%!

 • Meststoffen: N-leaf & K-leaf

  N-leaf blijft de vloeibare stikstofbemesting voor de toepassing op het blad. De samenstelling van N-leaf (N+S+Mg) zorgt ervoor dat de tekorten in de plant worden aangevuld om zo’n hoog mogelijk rendement na te streven. N-leaf is ook zeer efficiënt om in de praktijk toe te passen. Het kan namelijk in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen. De opname is zeer efficiënt en direct opneembaar door de plant. N-leaf kan toegepast worden in granen, bieten, maïs, aardappelen en groenten.

  K-leaf is 100% wateroplosbaar kaliumsulfaat, die zeer zuiver is. K-leaf zorgt zowel voor een opbrengst- als kwaliteitsverhoging. Het is bovendien ook chloorarm, hetgeen belangrijk is bij de toepassing van onder andere chloorgevoelige aardappelen. Het is net als N-leaf zeer efficiënt en combineerbaar met verschillende gewasbeschermingsmiddelen. K-leaf is toepasbaar in alle teelten.

 • Meststoffen: Yaravita Solatrel, Yaravita Brassitrel Pro, Yaravitra Gramitrel

  Yaravita Solatrel is speciaal geformuleerd voor een optimale groei van aardappelen en maïs. Het zorgt namelijk voor een optimale bladkwaliteit gedurende het volledige groeiseizoen. Om dit te bewerkstelligen bevat Solatrel fosfaat, kalium, magnesium, mangaan en zink om de mogelijke tekorten aan te vullen. Solatrel zorgt zowel voor een significante opbrengst- als kwaliteitsstijging. Solatrel is bij aardappelen zowel belangrijk voor de knolaanleg als de ontwikkeling van de aardappelen. Bij maïs kan de weinig mobiele fosfor voor tekorten zorgen in de jeugdgroei, hetgeen zeer belangrijk is voor een goede ontwikkeling van de plant. Hiervoor is Solatrel de ideale aanvulling om maïs een goede start te geven en zich te ontwikkelen tot een zeer kwaliteitsvol product.

  Yaravita Brassitrel is speciaal geformuleerd om maximale opbrengsten te bekomen bij bieten, koolgewassen en groenten. De Brassitrel is vooral belangrijk om tekorten van boor, molybdeen, mangaan en magnesium aan te vullen. Boor is een essentieel nutriënt bij de wortelontwikkeling. Boor zorgt daarnaast voor een aanzienlijke reductie van bloemval bij koolzaad en hartrot bij bieten. Zowel bloemval als hartrot leiden tot een grote opbrengstderving! Mangaan, magnesium en molybdeen zijn belangrijk voor de fotosynthese, zodat de gewassen in goede omstandigheden kunnen groeien. Ten slotte zorgen mangaan en molybdeen voor een reductie van het nitraatgehalte in het blad. Hetgeen een noodzaak is voor verschillende bladgroenten.

  Yaravita Gramitrel is net als eerder genoemde bladvoedingen een noodzakelijke aanvulling voor de groei van de gewassen. Gramitrel is specifiek voor granen. Het voorziet voor granen een essentiële toevoeging van de sporenelementen om stressperiodes te overwinnen. Gramitrel bevat namelijk mangaan, koper, zink en magnesium. Mangaan, zink en magnesium zorgen voor een verbeterde fotosynthese na de winter. Koper zorgt voor een verbeterde stikstofopname en een verbeterde stuifmeelkwaliteit, zodat bijgevolg de vruchtbaarheid van de aar toeneemt. Ten slotte zorgen koper en mangaan nog voor een betere uitstoeling.

 • AVEVE Plantenbescherming

  AVEVE Plantenbescherming brengt een totaalpakket van beredeneerde en kwaliteitsvolle gewasbeschermingsmiddelen op de markt voor de land- en tuinbouwer en voor de tuinliefhebber, via de winkels en de agrarische centra van AVEVE. De Groep AVEVE is marktleider in de distributie van gewasbeschermingsmiddelen in België.  AVEVE ondersteunt haar klanten, haar Agrarische Centra en de AVEVE-winkels met gepaste informatie over en begeleiding bij het gebruik van de producten. Spuitschema’s voor alle belangrijke teelten helpen je als landbouwer bij het maken van de juiste productkeuze en een correct, verantwoord gebruik op het juiste tijdstip.

  Exclusiviteiten in onkruidbestrijding van maïs en grasland!

  De beperking op het gebruik van terbuthylazine bij de onkruidbestrijding in maïs heeft er voor gezorgd dat nieuwe bestrijdingsschema’s en productcombinaties nodig zijn om een complete onkruidbestrijding te verzekeren. De nieuwe, exclusieve producten van AVEVE combineren een brede werking en gebruiksgemak om de onkruidbestrijding voor de maïsteler zo eenvoudig mogelijk te houden. Bovendien zorgen we er met het gebruik van meerdere (nieuwe) actieve stoffen voor dat de kans op resistentievorming geminimaliseerd wordt. Het productengamma van AVEVE plantenbescherming staat garant voor een duurzame, gebruiksvriendelijke bescherming van uw gewassen op lange termijn!

  Camix

  • Meerdere actieve stoffen

   • Flexibiliteit

   • Voor- en na-opkomst mogelijk

   • Blad- en bodemwerking

  • Goede werking op grassen (hannepoot, gierstgrassen) en breedbladigen (melganzevoet, perzikkruid, herderstasje,…)

  Equip

  • Uitstekende grassenwerking (hanenpoot, raaigras, naaldaar, straatgras)

  • Ook sterk op een aantal breedbladigen: bingelkruid, kleefkruid, koolzaadopslag,…

  Capreno

  • Zeer sterke werking op zowel grassen (gierstgrassen en panicumsoorten) als breedbladigen (kamille, vogelmuur, dovenetel,…)

  • Doorlevende onkruiden (haagwinde, aardappelopslag,…)

  • Contactwerking in combinatie met lange nawerking

Standhouder nummer: 
502
Standhouder locatie: 
Stropstraat