PRP-Technologies


PRP Technologies zet zich reeds meer dan 40 jaar in voor de Duurzame Landbouw. Met zijn kennis van het bodemleven, plant, dier en het werk van de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling kiest PRP Technologies resoluut voor de duurzame landbouw en draagt bij aan het formuleren van oplossingen voor de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw:
• Kwalitatief voedsel produceren voor 9 miljard mensen;
• Behoud van de bodem, water en lucht;
• Strijd tegen de opwarming van de aarde;
• Verbetering van de biodiversiteit.

Merken

 • PRP SOL

  Bodemverbeteraar

 • Z'dry

  Boxstrooimiddel

Nieuws: 

 • explOrer : een nieuwe startmeststof, laat tot 10% besparing op stikstof toe en benut de niet opneembare bodemfosfor.

  PRP-Technologies introduceert een nieuw middel: explOrer.

  explOrer is een biostimulerende korrel ontwikkeld voor toepassing in de rij. De plantaardige en minerale voedingsstoffen (Mineral Inducer Process) stimuleren de werking van de rhizosfeer en bevorderen de beworteling.

  Een plant met een dichter, dieper en beter vertakt wortelstelsel  heeft een groter uitwisselingsoppervlak om water en mineralen uit de bodem op te nemen. De grotere hoeveelheid grond die op die manier door de wortels verkend wordt, kan een stikstofbesparing tot 10% opleveren.

  Bovendien verbeterd explOrer aanzienlijk de vorming van mycorrhizae op de wortels. Dankzij de grotere symbiose wordt de contactoppervlakte tussen bodem en plant nog vele malen groter. Hierdoor kan de plant bij droogte langer water opnemen en verhoogt de opneembaarheid van nutriënten wat vooral belangrijk is voor de moeilijk opneembare fosfor.

  Proeven uitgevoerd in verschillende landbouwstreken in Europa bewijzen de uitmundende resultaten in maïs, 4 à 5% meer opbrengst met minder bemesting. Eveneens in de groenenteelt bewijst explOrer zijn waarde in de eerste proeven.

  Met explOrer breidt PRP Technologies zijn productassortiment van biostimulerende  middelen uit ten voordele van een schone en productieve landbouw.

  Meer info: ExplOrer 20

  Meer info: ExplOrer 21

Standhouder nummer: 
157
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat