Pöttinger Belgium


Het familiebedrijf PÖTTINGER is een partner, waar op U kunt rekenen: innovatief, betrokken en betrouwbaar. En dat al meer als 140 jaar. Betrokkenheid is bij PÖTTINGER niet alleen maar een woord, maar wordt actief uitgevoerd - in alle afdelingen van het bedrijf. Uw succes in ons doel! 

Wij willen het werk voor onze klanten eenvoudiger en comfortabeler maken. Deze voordelen bieden wij bij opgebouwde, gedragen en getrokken machines voor grondbewerking, oogst en hooibouw, als ook daarmee verbonden diensten. 

PÖTTINGER neemt als familiebedrijf zijn verantwoording tegenover haar volgende generaties en het milieu zeer serieus: Het is onze opdracht, techniek te ontwikkelen, welke landbouw in al haar aspecten - ecologisch, economisch en sociaal - vereist.

Nieuws: 

 • Aerosem, polyvalente, pneumatische zaaimachine voor graan,gras en maïs.

  Het unieke AEROSEM zaaimachine-concept van PÖTTINGER combineert het zaaien van graangewassen en maïs. Met PRECISION COMBI SEEDING (PCS) heeft PÖTTINGER het exact zaaien in een pneumatische zaaimachine geïntegreerd. De exact werkende, universele dosering en de perfecte schaarsystemen(dubbele schijfkouter met naloopol) garanderen een precies afleggen van het zaad.

  IDS verdeelkop.

  Het nieuwe IDS(Intelligent Distribution System) verdeelsysteem wordt gevoed door een elektrisch aangedreven zaaiwiel. De korrels worden gelijkmatig in de stijgbuis geblazen en naar de unieke verdelerkop gevoerd. De bouw van de unieke verdelerkop zorgt voor een exacte verdeling naar de onafhankelijke rijen. Elk element beschikt over een elektrisch gestuurde klep waardoor de zaai-elementen elk afzonderlijk afgesloten kunnen worden. Hierdoor kan men bv. De afstand tussen de rijen, de breedte van de rijpaden, spoorbreedtes of gedeeltelijke uitschakeling links of rechts aanpassen. Met dit systeem kan men tot 6 percent zaad besparen.

  PCS Precision Combi Seeding.(gecombineerd zaaien)

  Het PCS systeem zorgt ervoor dat we op de pneumatische zaaimachine ook het precisie zaaien kunnen integreren. Concreet zijn meerdere maïsdoseerelementen onder de zaaitrechter geplaatst. De hydraulische aangedreven elementen zorgen voor een exacte scheiding van de maïskorrels. Aansluitend worden ze naar de speciaal ontwikkelde injector getransporteerd. De luchtstroom geleidt het zaad naar de kouter. Via een sensor is er controle over het zaadtransport en wordt de bestuurder geïnformeerd over de verdeling.

  Eén zaaimachine voor vier toepassingen

  -          Graangewassen

  -          Maïs of zonnebloemen zaaien.

  -          Maïs met meststoffen

  -          Maïs met bodembedekker bv. Gras

  De nieuwe Aerosem zaaimachine is veelzijdig en kan gebruikt worden om verschillende teelten te zaaien , men kan zowel de gewone graangewassen  (tarwe,gerst,gras…) of maïs zaaien  . Hierdoor zijn de investeringskosten lager. De machine kan zowel gebruikt worden in combinatie met een rotoreg als in combinatie met triltand of schijveneg (FOX).

  Met deze Aerosem wil Pöttinger een stukje geschiedenis schrijven op vlak van de nieuwe zaaitechnieken.

Demo's

 • Pöttinger
  Number: 
  310
  Type: 
  Ploeg servo
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Ploegen
 • Pöttinger
  Number: 
  372
  Type: 
  Terradisc schijveneg
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Schijveneggen
 • Pöttinger
  Number: 
  402
  Type: 
  Aerosem zaaimachine
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Zaaimachines
 • Pöttinger
  Number: 
  352
  Type: 
  Synkro cultivator
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Cultivatoren
 • Pöttinger
  Number: 
  650
  Type: 
  Jumbo dubbeldoel
  Soort Machine: 
  Landbouw, Transport, Silage- en kipwagens
 • Deutz
  Number: 
  T230
  Type: 
  Agroton AT 6210
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • Fendt
  Number: 
  T231
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • New Holland
  Number: 
  T298
  Soort Machine: 
  Tractoren
Standhouder nummer: 
548
Standhouder locatie: 
Stropstraat