Nationaal Agrarisch Centrum vzw


Opleidingen in land- en tuinbouw

Het NAC vzw is toonaangevend in het organiseren van startersopleidingen bedrijfsleiding- en overname in land- en tuinbouw. Deze opleiding, de B-cursus, richt zich in hoofdzaak tot al wie zich wil vestigen op een land- en tuinbouwbedrijf. Toch wordt deze cursus (of bepaalde onderdelen ervan) ook gevolgd door actieve land- en tuinbouwers of vertegenwoordigers uit de sector die zich o.a. willen bijschaven met nieuwe wetgevingen of hun landbouwkennis wensen te verbreden.

Naast startersopleidingen organiseert het NAC vzw ook specialisatieopleidingen. Er is keuze uit vrijwel alle sectoren: rundveehouderij, varkenshouderij, pluimvee, schapen- en geitenhouderij, akkerbouw, tuinbouw, paardenfokkerij en –houderij, hoevetoerisme, fruitteelt, sierteelt, …

Daarnaast zijn er ook nog praktijkopleidingen zoals kunstmatige inseminatie bij runderen en klauwverzorging bij runderen,.

Computeropleidingen

Aangezien een computer niet meer weg te denken is uit onze samenleving, heeft het NAC een ruim aanbod computeropleidingen. Dit gaat van startersopleidingen voor beginners over cursussen rond sociale media tot agrarische informatica-opleidingen.

Hippische opleidingen

Ook voor de paardenliefhebbers worden meerdere cursussen voorzien. Zo is er de cursus bedrijfleiding en -overname met als specialisatieopleiding paardenhouderij / paardenfokkerij. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het volgen van de cursus hippisch ondernemer of een mencursus (enkel- en dubbelspan).

Standhouder nummer: 
147
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat