Man Truck & Bus

Nieuws: 

 • MAN Agrar: dé transportoplossing voor alle terreinen

  MAN, de Duitse vrachtwagenconstructeur, liet vorig jaar al 2 versies van de Agrar-truck zien in België.

  De Agrar-truck is een aangepaste versie van de MAN TG.S verkrijgbaar in 4X4, 6X6 en 8X8 uitvoering, met keuze uit een trekker versie of een vrachtwagen chassis geschikt voor diverse opbouwmogelijkheden. 

  De interesse van vrachtwagenbouwer MAN om verder te investeren in vrachtwagens voor de landbouw verklaren zij door de strengere wetgeving op het gebruik van landbouwtractoren, de grotere afstanden tussen akker en erf, langere transporttijden en grotere te transporteren volumes.

  Wat direct opvalt bij het zien van de MAN vrachtwagen, type TGS 480 8x8 Agrar, is niet alleen het dynamische design, maar ook de aanpassingen voor het off-road gebruik én de 8x8-aandrijving.  Het voertuig met 4 aangedreven assen beschikt vooraan over twee fusee gestuurde assen, achteraan twee starre. Op vraag van de klant kan de 8x8 versie uitgerust worden met de laatste as stuurbaar.

  Naast een permanente achtwielaandrijving zijn er ook inschakelbare uitvoeringen. Het voordeel van de permanente aandrijving is dat je nooit te laat bent om alle wielen in te schakelen. Dit zorgt voor de beste trekkracht, op de baan, maar zeker ook ‘off-road’ als het moeilijk wordt.

  Een hoogtepunt in de MAN-vrachtwagen is de TipMatic-versnellingsbak met speciale off-road software die motorkracht omzet in rijdynamiek. Via een draaischakelaar wordt zo het versnellingsbakmanagement aangestuurd. Met een andere draaischakelaar, tevens in het handbereik van de chauffeur valt de verdeelbak en de differentieel sperren te bedienen. De Agrar-truck staat op tractorbanden die in het veld de benodigde tractie verzekeren en daarenboven transportsnelheden tot 89Km/h toelaten.

  De MAN motor van 12,4 liter levert een maximaal vermogen van 480 pk en een maximaal koppel van 2300 Nm. De brandstofverbruikscijfers laten uiterst gunstige resultaten zien waardoor het verschil in totale kostprijs tussen een landbouwtrekker op rode diesel en een MAN Agrar op witte diesel quasi onbestaand is.

  De MAN Agrar beschikt over een ‘dagcabine’ gemonteerd op een chassis met keuze uit de verschillende lengtes. Tijdens en demo rit blinkt de MAN Agrar uit dankzij het uitmuntende rijgedrag in vergelijking met een tractor en aanhangwagen. Ook bij slechte, ongelijke veldwegen liet de vrachtwagen een hoog rijcomfort zien.

  De MAN ‘landbouwvrachtwagen’ beschikt over Load Sensing hydrauliek waarmee ook de opbouw naar keuze functioneert. 

  De demo toer vorig jaar toonde alvast dat ook de MAN agrar vlotjes mee kon naast de maïshakselaar. Over de wendbaarheid op het landbouwer erf en de bereikbaarheid van de maïs silo vielen geen problemen te noteren. In tegendeel de vrachtwagen beklom probleemloos hoge maïssilo’s. Dankzij zijn lading en de aangedreven wielen beschikt dit voertuig immers over een enorme trekkracht.

  Ontdek de nieuwe MAN Agrar demovoertuigen op de MAN stand tijdens de werktuigendagen 2015.

  David.vansteenwinkel@man.eu   Product Manager    +32 473.99.51.58

  Flyer

Demo's

 • MAN
  Number: 
  652
  Type: 
  Agrar TGS 8x8
  Soort Machine: 
  Landbouw, Transport, Silage- en kipwagens
 • MAN
  Number: 
  653
  Type: 
  Agrar TGS 4x4
  Soort Machine: 
  Landbouw, Transport, Silage- en kipwagens
Standhouder nummer: 
449
Standhouder locatie: 
Kattedoornstraat