Limagrain Belgium


Limagrain Belgium is het Belgische filiaal van de groep Limagrain. Groupe Limagrain is het grootste zaadbedrijf in Europa en is vooral de absolute sterspeler in granen en maïs. Limagrain Belgium is gevestigd in het West-Vlaamse Avelgem-Kerkhove en heeft een eigen productiebedrijf dat voornamelijk wordt ingezet voor het bereiden van zaaigranen voor de Belgische markt. 

Limagrain Belgium verdeelt verschillende merken:

LG is de merknaam van de voedergewassen. LG staat voor een uitgebreid gamma kwaliteitsvolle silo- en korrelmaïs. Zij zijn het resultaat van de blijvende investering van Limagrain in onderzoek en ontwikkeling. Algemeen wordt al tientallen jaren geselecteerd op een hoog zetmeel- en VEM-gehalte. Echte uitblinkers op gebied van VEM krijgen het LGAN-label: LGAN staat voor LG Animal Nutrition! Rassen met dit label scoren uitstekend op vlak van verteerbaarheid, die resulteert in een betere melk- en vleesproductie.
LG is ook gekend als het grasmerk bij uitstek. Het BELPRE-gamma is het meest gezaaide gamma weidegrassen in België. Kenmerkend is de combinatie van hoge grasopbrengst met een zeer goede roestresistentie.

Clovis Matton is gekend als de merknaam voor de graangewassen, in het bijzonder tarwe en gerst. Clovis Matton is gespecialiseerd in hoogproductieve tarwes met zeer goede ziekteresistentie, in het bijzonder aarfusariumresistentie. Daarnaast worden de suikerbieten van Betaseed onder de Clovis Matton-vlag op de markt gebracht.

Advanta staat daarenboven ook synoniem voor topgazons en sportvelden. Arsenal en Madrid zijn maar een greep uit de topreferenties van dit gazonmerk. Advanta is ook toonaangevend in het gamma van veldbloemen, een markt die momenteel sterk in uitbreiding is.

Groep Limagrain heeft zijn hoofdzetel in het Franse Clermont-Ferrand en is het grootste Europese zaadbedrijf, gespecialiseerd in de veredeling van diverse gewassen voor land- en tuinbouw waarvan maïs, granen, zonnebloemen en koolzaad de voornaamste zijn.
Limagrain heeft wereldwijd meer dan 40 filialen en is commercieel actief in meer dan 100 landen in de 5 continenten. Groep Limagrain stelt wereldwijd meer dan 8.000 mensen tewerk en behaalt een geconsolideerde groepsomzet van bijna 2 miljard Euro.

Merken

 • LG

  Voedergewassen

 • Clovis Matton

  Graangewassen

 • Betaseed

  Suikerbieten

 • Advanta

  Topgazons en sportvelden

Standhouder nummer: 
102
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat