Homburg Holland


HOMBURG HOLLAND is sinds 1961 uw betrouwbare partner als importeur en fabrikant van landbouwmachine. Meer dan 50 jaar is HOMBURG importeur voor HARDI in Nederland; sinds enkele jaren is HOMBURG fabrikant van de HeroW, een compacte zelfrijdende veldspuit. Voorzien van HARDI TWIN FORCE en HARDI componenten worden deze machines goed verkocht in de diverse Europese landen, waaronder België.
Voor het onderhoud van drainage bouwt Homburg een complete lijn drainage reinigers, van de eenvoudige JUNIOR tot de meest moderne HURRICANE, die vol zit met technologische snufjes.
In 2013 heeft VÄDERSTAD HOMBURG aangesteld voor de distributie van de grondbewerkings apparatuur, zaaimachines en precisie zaaimachines voor Nederland en Vlaanderen. De meest succesvolle machine op dit moment is de Väderstad TEMPO maiszaaimachine, zie ook onze website www.homburg-holland.com en de diverse FaceBook pagina's.

Merken

 • Homburg

  Drainage reiniger

 • Homburg HeroW

  Zelfrijende veldspuit

 • Vaderstad

  Maïs zaaimachine, zaaimachines, grondbewerkingsmachines

Nieuws: 

 • De Tempo wordt nóg beter, primeur op de Werktuigendagen

  De Väderstad TEMPO V heeft haar wereldpremiere op de AgriTechnica in Hannover. Op de Werktuigendagen showen wij u alvast het nieuwe model, welke gedurende dit zaaiseizoen uitvoerig is getest in Nederland.

  Väderstad presenteert voor de Tempo-zaaimachines een aantal nieuwe functies. Een nieuw aluminium zaaddoseersysteem, nieuwe kunstmestkouters én een geheel nieuwe, gedragen Tempo V.

  De Tempo V is een nieuwe machine.

  De Tempo V is een gedragen zaaimachine met telescopisch frame, voor maximaal 12 rijen. De machine kan gemakkelijk worden overgeschakeld van 12 rijen met 45 cm rijenafstand naar bijvoorbeeld 8 rijen met 75 cm afstand. Het frame is zo ontworpen dat de elementen en kunstmestkouters in elke positie kunnen worden gezet. Ook werken met een oneven aantal elementen (bijv. 9, met 600 mm rijenafstand) is met dit frame mogelijk.

  Bij de ontwikkeling van deze machine was het sleutelwoord ‘verscheidenheid’”, aldus Lars Thylén van Väderstad. “We hebben een precisiezaaimachine ontwikkeld waarvan de zaaielementen gemakkelijk kunnen worden verplaatst om de rijenafstand te wijzigen. Het resultaat is een precisiezaaimachine die gemakkelijk kan worden aangepast, zodat met één machine verschillende gewassen met verschillende rijenafstanden kunnen worden gezaaid.”

  Beproefde technologie biedt precisie, ongeacht de omstandigheden

  De zaaielementen - met PowerShoot-technologie, waardoor ze ongevoelig zijn voor trillingen -  zijn dezelfde als die op de andere Tempo-modellen. Deze precisiezaaimachine kan dus met hoge snelheid en een unieke nauwkeurigheid zaaien. En dankzij de kouterdruk van maximaal 325 kg kan elk soort perceel worden ingezaaid - van bewerkte, kale akkers tot percelen waarop al gewas staat.

  Een volledige serie modellen

  De Tempo V is leverbaar in zeven modellen. Het aantal zaaielementen varieert, afhankelijk van het model, van 6 tot 12 stuks, en de werkbreedte is 4,2 tot 6,6 meter, afhankelijk van de rijenafstand.

  Aluminium zaaddoseersysteem

  De Tempo V zal vanaf model 2016 voorzien zijn van een nieuw zaaddoseersysteem, uitgevoerd in aluminium. Het nieuw doseersysteem is uitgerust met een luik, zodat het gemakkelijk te reinigen is als van zaad gewisseld wordt. In het nieuwe zaaddoseersysteem is bovendien een 22mm-zaaisysteem gemonteerd, voor gewassen zoals pompoenen en grote zonnebloemen.

  Nieuwe kunstmestkouters

  Väderstad lanceert ook een nieuwe kunstmestkouter. Deze is smaller, waardoor een rijenafstand van 45 cm mogelijk is. De nieuwe kunstmestkouter laat zich beter op verschillende diepten instellen. En net als bij voorgaande versies kan de kunstmestkouter hoeveelheden tot 150 kg verwerken.

   

  Wilt u nader geinformeerd worden, bel dan met één van onze specialisten :

  • Olivier van Wambeke     0471 – 45 98 92
  • Lasse Doornbos              +31 – 6-15 94 38 68
  • Ron Smit                         +31 – 6-52 86 49 68
  • Hans Cornelissen            +31 – 6-53 81 60 99

  Homburg Holland BV

  Postbus 5 - 9050 AA STIENS

  Tel.      +31 (0)58 257 15 55 - Fax      +31 (0)58 257 35 35

  info@homburg-holland.com - www.homburg-holland.com

  Meer info

  Persbericht zaairesultaten

Demo's

 • Vaderstad
  Number: 
  337
  Type: 
  Top Down
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Cultivatoren
 • Vaderstad
  Number: 
  338
  Type: 
  Culters
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Cultivatoren
 • Vaderstad
  Number: 
  390
  Type: 
  Carrier Drill
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Zaaimachines
 • Vaderstad
  Number: 
  391
  Type: 
  Maiszaaier Tempo
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Zaaimachines
 • Herow
  Number: 
  453
  Type: 
  Hy30
  Soort Machine: 
  Landbouw, Spuitmachines, Zelfrijders
Standhouder nummer: 
521
Standhouder locatie: 
Stropstraat