Dupont-Pioneer


DuPont Pioneer, dochterbedrijf van DuPont, werd opgericht in 1926 en is nu wereldleider op het gebied van ontwikkeling en productie van zaaizaden voor de landbouw. De hoofdvestiging bevindt zich in Des Moines, Iowa in de Verenigde Staten.

DuPont Pioneer ontwikkelt, produceert en commercialiseert een breed pakket hoogkwalitatieve landbouwzaden en microbiële producten voor klanten in bijna 70 landen.

Producten die we voorstellen:

 • Op het veld van Dupont Pioneer zal in primeur en als enige op de werktuigendagen korrelmais worden geoogst met vochtgehaltes van rond de 30 ° vocht en opbrengsten van rond de 16 Ton. Wegingen en metingen zullen ter plaatse gebeuren.
 • PACTS-Maisproefveld met oa P8057, P7631,P8000, PR39A98,P8134 (nieuw), P9027, PR39F58, PR38Y34
 • Mais onder folie gezaaid met SAMCO system met oa P8134, P0725 en PR34B39
 • Luzerneveld: PR55V48
 • Inoculanten: 11A44, 1188 11GFT 11CFT

Nieuws: 

 • Nieuwe Pioneer topper onder de maisrassen: P8134

  Met P8134 zet Dupont Pioneer een nieuwe standard voor hoge en stabiele korrelmaisopbrengsten.

  P8134 is middenvroeg korrelmais/CCM ras met een zeer hoog korrelopbrengstpotentieel. P8134 is een product uit het dent-veredelingsprogramma van Dupont-Pioneer. Dent rassen staan bekend als rassen met een zeer hoog potentieel en goede verteerbaarheid van het zetmeel.

  P8134 scoort in de ons omringende landen zoals Nederland en Duitsland, zeer hoge opbrengsten en werd in 2014  in het Belgische LCV/CIPF de absolute nr 1 in korrelopbrengst.

  Vele boeren testen in 2015 het ras P8134 in de praktijk reeds uit zodat er voldoende ervaring is voor een massale uitzaai in 2016.

  Meer info

 • Dupont Pioneer brengt opnieuw luzernezaden op de markt.

  Door tal van maatregelen verplicht de overheid de boer andere teelten te zaaien die hij normaal gewoon is te zaaien. Eén van deze mogelijke teelten is luzerne.

  In de Jaren 90 heeft Pioneer in de Benelux heel veel onderzoek verricht op de teelt van luzerne en ook gecoate luzernezaden verkocht  (Rival en Boreal). Wereldwijd verkoopt Pioneer deze luzernezaden. Begin Jaren 2000 werd de commercialisatie stopgezet in België wegens te weinig interesse vanuit de praktijk en voorlichting.

  Na 15 jaar testen de Belgische voorlichters nu wel luzerne en staat de boer ook meer open voor de luzerneteelt.

  Daarom heeft DUPONT Pioneer beslist opnieuw luzernezaden in België te koop aan te bieden.

  Pioneer biedt zeer hoog kwalitatief luzernezaad aan met weinig “harde zaden”. Het zaad is omhuld  met de nodige rhizobium bacterien (dus niet nodig ze toe te voegen) , een laagje fungicide (APRON ®) om het jonge plantje te beschermen tegen verwelkingsziekten en een laagje hygroscopische kalk om de bacterien en de plant  goed op weg te helpen en te beschermen tegen uitdroging. Daarbovenop worden alle zaden voorzien van een laagje mica-polymeer om het zaaien te vergemakkelijken.

  Hierdoor levert Pioneer een kwalitatief zeer hoogwaardig product.

  De zaden worden aangeboden in een verpakking van 25 kg (genoeg voor 1 ha).

  Op die manier verzekert de boer zich van uitstekend zaad aan een zeer scherpe prijs en dit zonder de moeite van inoculeren met Rhizobium-bacterien en de zekerheid van een goede start.

  Voor het inkuilen van luzerne wordt steeds het toevoegen van een inoculant geadviseerd. Pioneer 1188 is hiervoor uitstekend geschikt.

  KOM OP HET DUPONT-PIONEER VELD DE LUZERNE VAN NADERBIJ BEKIJKEN.

  Meer info

 • DUPONT Pioneer werkt samen met SAMCO bij het introduceren van Mais Onder Folie (MOF)

  Een 5-tal jaren gelden startte Pioneer samen met SAMCO proeven om onder Belgische omstandigheden mais onder folie te evalueren.

  Na enige kinderziekten en het zoeken naar geschikte rassen staat de techniek nu volledig op punt.

  Door het vroeg zaaien van late en geschikte maisrassen onder folie haalt de boer zeker 30 % meer korrel- en silomaisopbrengsten. Op momenten dat het maisareaal onder druk staat (nieuw GLB en hoge grond- en pachtprijzen) is dit een techniek die zeker het overwegen waard is om de voedermaisaanvoer op de melk- en vleesveebedrijven te kunnen blijven garanderen.

  Als korrelmais kan ook gemiddeld 30 % meer opbrengst worden gehaald per ha. Goede basisprijzen zijn hier wel nodig om de investering te kunnen verantwoorden. Ook kan met het zaaien van geschikte rassen het vochtgehalte drastisch naar beneden gehaald worden met normale korrelopbrengsten of kan er voor 15 oktober aan normale vochtgehaltes goed worden gedorsen. Ook de nieuwe SAMCO zaaimachiene zal te bewonderen zijn.

  KOM DE DEMONSTRATIES BEKIJKEN OP HET DUPONT-PIONEER VELD MET VOCHTMETINGEN EN OPBRENGSTWEGINGEN,  Zaterdag en zondag, telkens om 11.00 h en om 14.00 h.

Standhouder nummer: 
702
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat