Agrometius bvba


Agrometius is een technisch handelsbedrijf en dienstverlenende organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in GPS-techniek en precisielandbouw. De afgelopen jaren is het bedrijf, uitgegroeid tot een dynamische organisatie met meer dan 30 medewerkers en vestigingen in Nederland en België.

Merken

 • Trimble

  Trimble is 's werelds grootste fabrikant van GPS stuursystemen en apparatuur voor precisielandbouw. Agrometius is exclusief invoerder voor de Benelux en al meer dan 10 jaar specialist in precisielandbouw

 • Veris bodemscanner

  De Veris MSP3 bodemscanner is een apparaat waarmee al rijdende plaatsspecifiek de bodem van het perceel in kaart wordt gebracht. Dit vormt een zeer belangrijke basis voor het plaatsspecifiek bewerken van het perceel. Samen met de Bodemkundige Dienst biedt Agrometius een unieke dienst waarmee iedere landbouwer het rendement van zijn gewassen kan verhogen.

 • Pessl

  Pessl maakt apparatuur voor het monitoren van klimaat en risico's. Hierbij moet worden gedacht aan weerstations, maar ook bodemvochtstations. Dankzij de Pessl producten kunt zeer precies het juiste moment van bespuiten of beregening bepalen. Daarnaast geeft het ook inzicht in de ontwikkeling van het gewas. Al met al een waardevolle tool die u helpt de juiste beslissing te nemen.

 • Optisurface

  OptiSurface Designer is 's werelds krachtigste 3D analyse- en ontwerpsoftware voor agrarisch kilverwerk. Het wordt gebruikt door boeren, loonwerkers en adviseurs die hun land willen verbeteren en opbrengsten willen verhogen door verbeterd waterbeheer en daarmee ook de kans op erosie aanzienlijk verminderen.

Nieuws: 

 • Agrometius bvba en Bodemkundige Dienst van België bundelen de krachten om het rendement van uw bodem te verhogen!

  2015 is het jaar van de bodem, tijd om eens stil te staan hoe we onze bodem nog beter kunnen benutten. Tot voor kort was een perceel egaal behandelen de enige optie, ook al weet iedereen dat de bodem niet overal gelijk is. Plaats specifiek doseren was voor de meeste onder ons nog onmogelijk en verre toekomstmuziek. De unieke samenwerking tussen Agrometius, als partner in precisielandbouw, en Bodemkundige Dienst, als referentie op vlak van bodemanalyse en -onderzoek, maakt precisielandbouw toegankelijk voor iedere landbouwer!

  De dienst bestaat uit loonwerkers die in opdracht van Agrometius met de Verisscanner uw percelen komen in kaart brengen. De Veris meet in één bewerking, de volgende zaken: EC (elektrische geleidbaarheid) op 2 dieptes (0-30 en 0-90cm), organische koolstof en pH. Vanuit de RTK-GPS kan ook nauwkeurig het reliëf en afwatering van het perceel bekomen worden, vijf metingen in één dus! Daarna zal de Bodemkundige Dienst plaats specifieke bodemstalen nemen en aan de hand van  deze stalen en de scan toepassingskaarten uitbrengen.

  De kracht van de Veris dienst is dat deze niet alleen mooie kaartjes opleveren, maar dat daar ook concrete adviezen aan gekoppeld worden, waarmee de boer of loonwerker aan de slag kan om het perceel te optimaliseren.

  In Nederland wordt al sinds 2012 gewerkt met de Veris bodemscanner en is er ondertussen al ruim 3000 ha gescand. Hiermee is dus al een pak ervaring opgebouwd. Vanaf september 2015 zal Agrometius samen met de Bodemkundige Dienst en regionale adviseurs, de Veris dienst in België introduceren. Voor meer info kan u terecht bij Agrometius en Bodemkundige Dienst. Op de werktuigendagen en potato europe zal de Veris ook te zien zijn op de stand van Agrometius en Bodemkundige Dienst!

  Foto: vlnr Joris De Witte en Jan Bries (BDB) Rob Baken en Steven De Meyer (Agrometius)

  Download hier de folder

Demo's

 • KVH
  Number: 
  435
  Type: 
  Kalkwagen
  Soort Machine: 
  Landbouw, Mest, Breedstrooiers
 • Veris
  Number: 
  712
  Type: 
  MSP3
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Andere
 • Verhoest
  Number: 
  713
  Type: 
  Kilver
  Soort Machine: 
  Tuinbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Andere
 • KUBOTA
  Number: 
  T278
  Type: 
  NB
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • John Deere
  Number: 
  T279
  Type: 
  6320
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • Case
  Number: 
  T280
  Type: 
  Puma 180
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • New Holland
  Number: 
  T291
  Type: 
  T7235
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • Lite Trac
  Soort Machine: 
  Landbouw, Grondbewerking en teelttechniek, Zaaimachines
Standhouder nummer: 
655
Standhouder locatie: 
Warandestraat