AG-TEC nv


AG-TEC, een dochteronderneming van HILAIRE VAN DER HAEGHE NV, verzorgt op de Belgische markt de verdeling van CLAAS oogstmachines, groenvoermachines en landbouwtractoren, alsook het merk Gianni Ferrari, professionele zitmaaiers. Samen met een goed getraind net van professionele dealers  zorgt AG-TEC voor de verkoop, voor de tijdige  beschikbaarheid van onderdelen en  voor een correcte  service overal in België.

Merken

 • Gianni Ferrari

  Professionele zitmaaiers

 • CLAAS

  Oogstmachines, groenvoermachines en landbouwtractoren

Nieuws: 

 • CLAAS CARGOS 700 : new silagewagen

  Nieuw in het gamma bij CLAAS is de Cargos 700 reeks silagewagen. De Cargos 700 is gebaseerd op de Cargos 8000 dubbeldoelwagen voor gras en mais.

  De laadcapaciteit van deze wagen gaat van 36,5 tot 51 m³. Het onderstel met mechanisch of hydraulisch geveerde assen vormen een solide basis. Hier zijn zowel tandem als tridemuitvoering paraat. Het lichte, modulaire chassis zorgt voor voldoende stabiliteit en laat zich licht trekken op het veld en de weg.

  Laden van de wagen met de hakselstraal over de trekker is comfortabel dankzij de hydraulische dissel. De laadruimte kan mooi worden gevuld en de bodemvrijheid blijft gewaarborgd.

  Snel lossen is mogelijk door een conisch gevormde laadruimte. De hydraulische motor van de losbodem is aan beide zijden in het chassis geïntegreerd.

  Meer info

 • CLAAS ARION 400 PANORAMIC CAB - schitterend vooruitzicht

  Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en niemand weet dit beter dan de trekkerbestuurder. Claas brengt de nieuwe Arion 400 reeks nu ook met de PANORAMIC cabine.

  Met de Arion 400 is de techniek van de hogere vermogensklasse nu ook voor kleinere trekkers beschikbaar.

  Het Claas tractor concept biedt doorslaggevende voordelen: een lange wielbasis voor meer trekkracht, een korte totale lengte voor betere wendbaarheid en een optimale gewichtsverdeling 50% voor en 50% achter.

  Zes verschillende modellen dekken een vermogensbereik van 85 tot 140 pk. De 4 cilinder motor met 4,5 liter cilinderinhoud, vier kleppen per cilinder, turbo en Common Rail inspuitsysteem voldoet dankzij een dieseloxydatiekatalysator en SCR aan de uitlaatgasnorm TIER 4 final.

  De PANORAMIC cabine met doorlopende voorruit tot aan het glazen dak biedt een maximaal zicht vooruit en naar boven. De cabine biedt een zichtveld van op de grond tot boven van 90°. Tijdens frontladerwerk blijft de chauffeur onbewogen bij iedere positie van het werktuig. De ingenieurs hebben een oplossing gevonden die voldoende veiligheid biedt ondanks het weglaten van een belangrijke dwarsbalk van de cabinestructuur. Die nieuwe structuur voldoet aan de geldende FOPS normen.

  Ook de stuurkolom laat zich handig instellen dankzij een goed geplaatst voetpedaal.

  Met de Quadrishift transmissie rijdt u zeer efficiënt op het veld en de weg. De 4 hydraulisch geschakelde groepen en powershifts worden met één schakelaar op de multifunctionele hendel geselecteerd.

  De Arion 400 is exact wat de bestuurder nodig heeft, net zoals hij het wilt.

  Meer info

 • CLAAS QUADRANT 5200 - Verhoogde prestaties

  Claas presenteert een volgende stap in de evolutie van grootpakpsersen.

  De vernieuwde, hydraulisch aangedreven opraapmodule is regelbaar vanaf de bedieningsterminal en omkeerbaar bij verstopping. Zowel de pickup, de POWER FEEDING wals als de achterste drukrol boven de opraper zijn hiermee verbonden.

  De perswagen en invoer staan nu onder een regime van 56 persslagen per minuuut. De in- en uitschakelbare voorperskamer past zich aan ieder gewas of zwad vlot aan.

  De volledige invoer is actief beveiligd. Als de invoervork overbelast wordt stopt de snijrotor zodat er geen extra gewas zich ophoopt. De chauffeur moet dan nog enkel de trekkeraftakas  uit- en terug inschakelen waarna de pers terug vrij draait.

  Volledig vernieuwde heavy duty knopers maken het plaatje compleet. Ieder onderdeel werd aangepakt zodat de touwen de verhoogde densiteit van de balen aankunnen.

  Het perskanaal van de machine werd 38 cm verlengd en de pers is uitgerust met AUTOMATIC PRESSURE CONTROL. De persdruk wordt actief geregeld door meting van touwspanning en de beweging van de hoofdaandrijving om tot een goed resultaat te komen.  Bij testen in ons land werden strobalen geperst met een densiteit  tot 185 kg/m³.

  Er werd ook aan het comfort van de bestuurder gedacht met nieuwe touwkasten en extra werkverlichting. Ook de actieve TURBO FAN die het knopergedeelte zuiver houdt blijkt een succes bij de gebruiker.

  Meer info

 • CLAAS ARION CMATIC - Hoge efficiëntie

  Met de komst van de CMATIC transmissie op de Arion 500 en 600 breidt CLAAS haar gamma trekkers traploze trekkers uit. Ze zijn nu beschikbaar vanaf de 4 cilinder Arion van 130 pk tot en met de Xerion van 530 pk.
  De nieuwe EQ 200 transmissie hier gebruikt komt uit eigen huis van CLAAS INDUSTRIETECHNIK (CIT). Ze werd in nauwe samenwerking met de trekkerfabriek in Le Mans ontwikkeld en getest. Ze wordt in de CIT fabriek te Paderborn geassembleerd naar de strengste automotive ISO standaard.
  CIT boekt sinds 55 jaar succes met haar rij-aandrijvingen, hydraulica en elketronica. Veel componenten zoals de aandrijfassen voor oogstmachines en de TERRA TRAC rupsaandrijvingen worden wereldwijd gebruikt op CLAAS- en andere landbouwmachines.
  in de EQ 200 worden beproefde componenten intelligent samengebracht zodat een bijzonder hoge efficiëntie wordt behaald ogeacht de rijsnelheid. De transmissie bestaat uit een dubbele satellietoverbrenging, een hydrostatische module en 2 multilamellenkoppelingen.
  Het automatisch wisselen van de versnellingen wijzigt niet enkel de overbrengingsverhouding in de transmissie maar ook de gehele energiestroom. Tijdens het versnellen bereiken de assen van de multilamellenkoppelingen geleidelijk dezelfde snelheid. De koppelingen wisselen dan op dit perfekt gesynchroniseerde punt. De versnellingswissel verloopt zelfs onder belasting volledig schokvrij. De chauffeur merkt de wissel niet, het optrekken verloopt gelijkmatig en continu. De trekker kan bovendien snelheden tot 50 km/h bereiken bij 1500 tr/min.
  Op Werktuigendagen kan de bezoeker kennis maken met dit nieuwe concept op het veld. Tevens kan men de doordachte en eenvoudige CLAAS CEBIS bediening in de cabine ervaren. CEBIS bedienlogica is aanwezig op het ganse CLAAS CMATIC gamma en op de CLAAS oogstmachines.

  Meer info

 • CLAAS CEMOS AUTOMATIC - zelfdenkende techniek

  Bij maaidorsers is de afstelling van de machine in het veld erg bepalend voor de capaciteit tijdens het dorsen. Afstellen is bovendien vrij complex door de vele parameters.
  CLAAS maakt met CEMOS AUTOMATIC deze handeling eenvoudig maar enorm effectief: na aanvang van de werkzaamheden op het veld stelt CEMOS AUTOMATIC bepaalde basiswaarden in en vindt na een korte tijd de optimale instelling van het dorsproces. Rekening houdend met de veranderende oogstomstandigheden gedurende de dag, wordt deze optimale instelling herhaaldelijk gecontroleerd en voortdurend aangepast. Daardoor zorgt CEMOS AUTOMATIC voor constante aanpassing, die door geen enkele bestuurder handmatig zo effectief kan worden uitgevoerd.
  De CEMOS AUTOMATIC software werkt consequent op basis van CEMOS software. De bestuurder kan op elk gewenst moment in het systeem ingrijpen en vindt via een dialoog met
  CEMOS altijd de juiste instelling. Hierbij blijft de CEMOS AUTOMATIC actief.
  Daarnaast bestaat vanzelfsprekend de mogelijkheid op CEBIS de restkorrelafscheiding en reiniging permanent handmatig in te stellen. Bij een dergelijke handeling schakelt CEMOS AUTOMATIC zich tijdelijk uit. Als de AUTO PILOT knop op de multifunctionele hendel opnieuw wordt ingedrukt, wordt CEMOS AUTOMTIC weer geactiveerd.
  Op werktuigendagen is CEMOS AUTOMATIC te zien in de maiskorreloogst met een LEXION 760 TERRA TRAC.

  Meer info

Demo's

 • CLAAS
  Number: 
  T101
  Type: 
  Arion 420
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  T102
  Type: 
  Arion 430
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  T103
  Type: 
  Arion 550 Cmatic
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  T104
  Type: 
  Arion 650 Cmatic
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  T105
  Type: 
  Axion 830 Cmatic
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  T106
  Type: 
  Axion 830 Cmatic
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  T107
  Type: 
  Xerion 4000
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  601
  Type: 
  Scorpion 6035
  Soort Machine: 
  Landbouw, Transport, Wielladers
 • Kaweco
  Number: 
  416
  Type: 
  Injector
  Soort Machine: 
  Landbouw, Mest, Bouwlandinjectoren
 • CLAAS
  Number: 
  651
  Type: 
  Cargos 750
  Soort Machine: 
  Landbouw, Transport, Silage- en kipwagens
 • CLAAS
  Number: 
  T205
  Type: 
  Axion 830 Cmatic
  Soort Machine: 
  Tractoren
 • CLAAS
  Number: 
  514
  Type: 
  Jaguar 970
  Soort Machine: 
  Landbouw, Oogstmachines, Maïshakselaars
 • CLAAS
  Number: 
  513
  Type: 
  Lexion
  Soort Machine: 
  Landbouw, Oogstmachines, Maïsdorsen
 • CLAAS
  Number: 
  T206
  Type: 
  Arion 440 + FL100C
  Soort Machine: 
  Tractoren
Standhouder nummer: 
564
Standhouder locatie: 
Stropstraat