Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV)


 

Het AGIV bouwt samen met haar partners de Vlaamse Geografische Data-Infrastructuur uit. We realiseren integreerbare oplossingen voor het efficiënte gebruik van geografische informatie door overheidsinstellingen, bedrijven en burgers.

Het samenwerkingsverband GDI-Vlaanderen werd door de Vlaamse Regering opgericht om deze initiatieven te coördineren en te structureren, zodat het uitwisselen en beheren van geografische informatie binnen de Vlaamse overheid efficiënter kon verlopen.

Merken

 • FLEPOS

  De Flemish Positioning Service (Flepos) is een openbare ICT-dienstverlening van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) waarbij correctiesignalen afkomstig van navigatiesatellieten via GSM of (mobiel) internet worden verspreid. Deze  correctiesignalen maken het mogelijk om overal in Vlaanderen een positie nauwkeurig te bepalen.

  Het gebruik van de Flepos-diensten  is volledig gratis, enkel de verbindingkosten tussen de gebruiker en Flepos zijn ten laste van de gebruiker.

  Via Flepos wordt het mogelijk om tractoren te volledig automatisch te laten werken op de akker

 • Geopunt

  Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie en het uithangbord van het samenwerkingsverband voor geografische informatie in Vlaanderen (GDI-Vlaanderen).

  Het portaal richt zich met een uitgebreid data-, diensten- en toepassingenaanbod naar een breed en divers publiek.

  Op Geopunt kan je zelf een kaart samenstellen. Er zijn ook kan-en-klare kaarttoepassingen en de data is altijd juist en actueel.

  Je zoektocht naar kaarten en informatie begint bij Geopunt!

Standhouder nummer: 
159
Standhouder locatie: 
Maalderijstraat